Send budskjema på MMS

Nå kan du kjøpe bolig med mobilen.

Dropp faksen: Ta bilde av budskjema med mobilkamera, og send på MMS eller mail til megler.  Foto: Per Ervland
Dropp faksen: Ta bilde av budskjema med mobilkamera, og send på MMS eller mail til megler. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke minnet vi våre lesere på trikset med å legge inn et proformabud på 1 krone på visning, for å slippe unna budfaksen. Dette er i mange tilfeller en god idé, men om du ikke er komfortabel med å legge inn bud på mange boliger på én gang, finnes det en annen smart måte som lar deg legge inn et ordentlig bud på en bolig. Uansett hvor du er, uten å være i nærheten av en faks eller scanner.

– Send budskjema på MMS, sier Karsten Onsrud, salgsdirektør i Krogsveen Eiendom til DinSide.

Elektroniske bud er sikkert og det enkleste for alle, ifølge Karsten Onsrud i Krogsveen Eiendom.  Foto: Krogsveen
Elektroniske bud er sikkert og det enkleste for alle, ifølge Karsten Onsrud i Krogsveen Eiendom. Foto: Krogsveen Vis mer


De aller fleste har (tilgang på) en smarttelefon med godt nok kamera til å ta bilde av et signert budskjema med mobilen. Dette bildet kan du sende til megler på MMS, eller på mail, slik det er vanlig praksis å gjøre når du scanner budskjema.

– I utgangspunktet er muntlige bud like bindene som skriftlige, men vi ønsker å ha det første budet bekreftet skriftlig med finansielle opplysninger, samt at vi får en bekreftelse på at budgiver har lest og forstått salgsppgaven, fortsetter Onsrud. Og et bilde av et budskjema er like bra som en faksimile.

Onsrud presiserer at det er viktig at kvaliteten er god. Har du en smartmobil burde dette være mer enn godt nok, men er du usikker, kan du fortsatt bruke faks, scanne inn budskjema og maile, eller legge inn e-bud.

Er du usikker på om kvaliteten på bildet er god nok, er du sikrere med faks, scanning eller elektronisk bud, sier Onsrud.

Les også: Slik vinner du budrunden

Elektronisk budgivning

Krogsveen var først ute med å introdusere elektroniske bud, eller e-bud, som de også kaller det. De har tilbudt bolighandel over internett siden 2007. Flere andre aktører har annonsert at de kommer etter, blant annet DNB Eiendom, Postbanken Eiendom og Sparebank1 Eiendom, og i april i år lanserte Selvaag e-bud gjennom DNB.

– Det eneste det krever er at man har Bank ID. Det har de fleste som har nettbank, sier Onsrud.

Krogsveen har en knapp på både Finn og på hjemmesidene der du kan legge inn bud.

– Det er like bindende og forpliktende som et vanlig scannet eller fakset bud. Fungerer på en bedre måte, og så slipper du faksen.

Etter en forsiktig start, begynner interessen for e-bud nå å ta seg opp. I 2010 fikk de inn 1.800 bud, og i fjor rundt 2.000 totalt - mens så langt i går har de mottatt 1.200 elektroniske bud. – Flere og flere er bevisste og vet at vi har det.

Smart fra Krogsveen: Reklamerer for seg selv i boligannonsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer