Seng med førerassistanse

Senga som holder deg i rett fil

Bilprodusent flytter førerassistanse inn i soverommet, og vil hjelpe deg med å holde deg «i rett fil».

TRØBLETE Å HOLDE FILA? Nå har bilprodusenten Ford tatt førerassistansesystemene inn i dobbeltsenga for å hjelpe deg og partneren til å holde dere i riktig fil, altså på egen side av senga, hele natta. Målet er selvsagt å ikke vekke partneren med filskifter og utpressing i sene nattetimer. Foto: Ford Motor
TRØBLETE Å HOLDE FILA? Nå har bilprodusenten Ford tatt førerassistansesystemene inn i dobbeltsenga for å hjelpe deg og partneren til å holde dere i riktig fil, altså på egen side av senga, hele natta. Målet er selvsagt å ikke vekke partneren med filskifter og utpressing i sene nattetimer. Foto: Ford Motor Vis mer
Publisert

En seng er ikke bare en seng - som du også kunne lese forrige uke da vi fortalte deg om sengemerket Jensens siste påfunn:

En stemmestyrt smart-seng som heiser deg opp og ned etter dine stemmekommandoer.

Nå har bilprodusenten Ford kastet seg inn i sengehalmen og kan by på en aldri så liten fiffig løsning for alle som sliter med en sengepartner som ubevisst trenger seg inn på din side av senga - og skviser deg mot kanten.

Tar førerassistanse inn i senga

Løsningen på problemet er ganske enkel:

Ford har tatt førerassistanse-teknologien inn i dobbelsengen og lagt opp til to filer. Og når en av personene i «tofeltsveien» - altså senga - nærmer seg feil fil, vil denne personen få en påminnelse i form av en vennlig dytt, tilbake inn mot riktig fil.

Det er førerassistanseteknologien «Lane-Keeper» som er benyttet som inspirasjon til denne prototypen.

På veien overvåker systemet veimerkingen og varsler deg med lett risting i rattet når du er i ferd med å bevege deg over i feil fil. Hvis føreren ikke styrer bilen inn i midten av filen, vil systemet gi styringsassistanse for å holde bilen i filen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer