Seng med førerassistanse

Senga som holder deg i rett fil

Bilprodusent flytter førerassistanse inn i soverommet, og vil hjelpe deg med å holde deg «i rett fil».

TRØBLETE Å HOLDE FILA? Nå har bilprodusenten Ford tatt førerassistansesystemene inn i dobbeltsenga for å hjelpe deg og partneren til å holde dere i riktig fil, altså på egen side av senga, hele natta. Målet er selvsagt å ikke vekke partneren med filskifter og utpressing i sene nattetimer. Foto: Ford Motor
TRØBLETE Å HOLDE FILA? Nå har bilprodusenten Ford tatt førerassistansesystemene inn i dobbeltsenga for å hjelpe deg og partneren til å holde dere i riktig fil, altså på egen side av senga, hele natta. Målet er selvsagt å ikke vekke partneren med filskifter og utpressing i sene nattetimer. Foto: Ford Motor Vis mer
Publisert

En seng er ikke bare en seng - som du også kunne lese forrige uke da vi fortalte deg om sengemerket Jensens siste påfunn:

En stemmestyrt smart-seng som heiser deg opp og ned etter dine stemmekommandoer.

Nå har bilprodusenten Ford kastet seg inn i sengehalmen og kan by på en aldri så liten fiffig løsning for alle som sliter med en sengepartner som ubevisst trenger seg inn på din side av senga - og skviser deg mot kanten.

Tar førerassistanse inn i senga

Løsningen på problemet er ganske enkel:

Ford har tatt førerassistanse-teknologien inn i dobbelsengen og lagt opp til to filer. Og når en av personene i «tofeltsveien» - altså senga - nærmer seg feil fil, vil denne personen få en påminnelse i form av en vennlig dytt, tilbake inn mot riktig fil.

Det er førerassistanseteknologien «Lane-Keeper» som er benyttet som inspirasjon til denne prototypen.

På veien overvåker systemet veimerkingen og varsler deg med lett risting i rattet når du er i ferd med å bevege deg over i feil fil. Hvis føreren ikke styrer bilen inn i midten av filen, vil systemet gi styringsassistanse for å holde bilen i filen.

I Ford-senga brukes trykksensorer for å identifisere når noen beveger seg fra sin side av senga og over på «feil» side. Da vil et bevegelig bånd som ligger over madrassen forsiktig lede personen på avveie tilbake til sin egen side av senga.

Uavklart om den vil settes i produksjon

Dinside har spurt Ford Motor Norge om dette er en seng vi snart vil kunne få se i en sengebutikk nær oss. Men ifølge Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, er det foreløpig kun snakk om en prototyp.

- Dette er foreløpig en prototyp og det er ikke avklart om denne vil komme i produksjon, men den illustrerer tydelig hva førerassistanseteknologien «Lane Keeping Aid» er - som du finner på de fleste av Fords nye biler i dag, sier Sønsteby til Dinside.

- Å utvikle smarte biler for en smart verden er, er fortsatt vår hovedvirksomhet, og vi investerer mye i innovasjoner som vil fremme vår produktportefølje for framtida. Prosjekter som dette «Lane-Keeping Bed», er i tillegg til dette, sier informasjonsdirektøren videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer