Sleep Number

Senga som kan redde forholdet

Har du et skyhøyt sengebudsjett, kan du kjøpe en seng som lar deg styre temperaturen.

DRØMMESENGA?: Climate360 har både justerbar temperatur og fasthet. Hva mer kan man ønske seg av en seng? Foto: Sleep Number
DRØMMESENGA?: Climate360 har både justerbar temperatur og fasthet. Hva mer kan man ønske seg av en seng? Foto: Sleep Number Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For varmt eller for kaldt? Vinduet åpent eller lukket? Når to personer deler rom og seng er det ikke alltid lett å enes om hvordan det skal være på soverommet, men nå kommer teknologien kanskje med en håndsrekning.

Selskapet Sleep Number, som jobber med smartteknologi for senger og madrasser, viser denne uken frem en ny klimastyrt seng, kalt Climate360, med muligheten til å heve og senke temperaturen til ønsket nivå. Og ja, ettersom madrassen er todelt kan hver flate justeres uavhengig av hverandre.

Få med deg alle nyhetene fra teknomessa i Las Vegas.

Hver side av madrassen kan kjøles ned med rundt ti grader og varme den opp til 37 grader. Stikkordet her er med, som betyr at temperaturen ikke vil gå helt ned til ti grader, men derimot senkes fra normaltemperatur med ti grader.

Det stanser for øvrig ikke der. Sleep Number bruker en kombinasjon av sensorer og avanserte tekstiler for å overvåke personen og gjøre tilpasninger gjennom natten basert på brukerens bevegelser. Tilpasningene er også basert på rutiner som Sleep Number har kommet frem til er den mest ideelle temperaturen for best mulig søvn.

I det dyrere prissjiktet

I tillegg har Climate360 den samme SleepIQ-teknologien som andre Sleep Numbers madrasser. SleepIQ gjør at du kan justere fastheten på madrassen. Kombinert med riktig temperatur skal du ikke se bort ifra senga blir en drøm å sove på.

Hvis ikke det hjelper, kan du kanskje vurdere et smartpannebånd eller soverobot som lover å gjøre søvnen bedre. Eventuelt kan du vurdere en seng med førerassistanse hvis du har en sengepartner som ikke holder seg i rett fil.

Å få litt fred på soverommet har uansett sin pris. Sleep Number planlegger å lansere Climate360-senga i løpet av neste år med en prislapp på 7999 dollar, eller rundt 70.000 kroner med dagens kurs. Og siden amerikanerne ikke oppgir merverdiavgift i prisene, kan du jo legge på det på toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer