Kjøpe ny seng

Sengetabben du bør unngå

Skal du kjøpe ny seng? Da er det mye du bør tenke over, ifølge ekspertene.

VANSKELIG VALG: Det å velge seg en ny seng kan være en frustrerende oppgave. Foto: VGstockstudio / Shutterstock / NTB
VANSKELIG VALG: Det å velge seg en ny seng kan være en frustrerende oppgave. Foto: VGstockstudio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å velge seg en ny seng er kanskje noe man gjør noen få ganger i livet. Når det først skal velges, er man kanskje veldig nøye.

Ifølge Farzana Mackie, leder for soverom hos Ikea Norge er det å kjøpe seng en investering.

- Bruk tid på å prøve ut ulike madrasser og vær bevist på hvordan du sover. Når du skal prøveligge en madrass er det viktig at du er avslappet i kroppen og tar deg god tid. Sovestillingen din er avgjørende, sier hun til DinSide.

- Pleier du å ligge på ryggen skal du kunne ha plass til en flat hånd mellom madrassen og korsryggen, mens om du vanligvis ligger på siden må skuldrer og hoftene få synke nok ned i madrassen slik at ryggraden får en naturlige s-kurve, forteller hun.

Ikke bare senga er viktig, men også valget av pute.

Mackie forteller at alle kropper er forskjellige. Det viktigste er å ha en komfortabel madrass, ei pute som passer til sovestillingen din og ei riktig dyne. Det er viktig at du får en god avlastning for hele kroppen, spesielt skuldrer og hofte.

- Valget av pute er også viktig for den komplette komforten. Det er sovestillingen som bestemmer hvilken pute du bør ha og høyden. Sovestillingen sier noe om hvilken pute du bør ha og den skal sørge for at nakken er i riktig posisjon for å unngå ømme muskler. Den stillingen du våkner i, er som regel den stillingen man sover mest i, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.