Sennheiser HD 650

Noen vil kalle lyden knusktørr. Vi kaller den veldig bra.

Sennheiser HD 650
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med AKG K702 har Sennheiser HD 650 testens mest oppsiktsvekkende design, med sine store, heldekkende klokker og det avlange, nesten alveøreaktige utseendet. Store, myke puter gjør dem behagelige å ha på, selv enkelte vil mene at de klemmer ørlite mye rundt hodet. De er det paret med hodetelefoner som gir minst merkbart press fra bøylen som knytter sammen klokkene, noe blant annet AKG K702 plaget oss vel mye med.

Det er først og fremst to ting som karakteriserer lydbildet til HD 650: Svært jevn og behagelig gjengivelse av alle frekvenser, og en fast bass som aldri blir for framtredende. Det kan resultere i at noen, deriblant én av Aller Internetts absolutte hifi-hoder, Tore Neset, synes lydbildet blir "flatt" og "kjedelig", mens andre, inkludert undertegnede, synes den saklige lyden er svært behagelig å høre på nesten uansett hvilken musikk en slenger mot Sennheiser-settet.

Bassbalanse

Bassen balanseres også svært bra mot resten av lydbildet, i den forstand at den ikke blåses opp i tide og utide. En del hodetelefoner, ikke minst rimeligere modeller som er ment for t-baneturer og gatevandring, forsterker bassen nesten uansett hva du spiller, slik at sanger som i utgangspunktet ikke er spesielt basstunge, ender opp med å bli det likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.