Muggsopp i madrass

Ser du disse flekkene på madrassen, bør du ta grep snarest

Du kan sove på en madrass full av muggsopp uten å merke noe som helst.

MUGGSOPP PÅ MADRASS: Om det begynner å dukke opp slike mørke flekker på madrass eller overmadrass, bør du få den ut av huset så snart som mulig. Men hvordan unngå dette problemet? Tipsene får du i artikkelen under. Foto: Kai Gustavsen.
MUGGSOPP PÅ MADRASS: Om det begynner å dukke opp slike mørke flekker på madrass eller overmadrass, bør du få den ut av huset så snart som mulig. Men hvordan unngå dette problemet? Tipsene får du i artikkelen under. Foto: Kai Gustavsen. Vis mer
Publisert

- En madrass har en begrenset levetid, den brukes jo gjerne åtte timer i døgnet. Levetid på madrasser er ved vanlig hygienisk bruk cirka 10 år, og så må den kasseres. Overmadrass har en levetid på fem år.

Det sier Åse Lindal, husøkonom ved Eiendomsavdelingen i Skedsmo kommune.

Hun jobber med renhold av tekstiler i offentlige helseinstitusjoner, og forteller at det ved institusjoner som sykehjem brukes skumgummimadrasser med beskyttelse rundt, som kan desinfiseres ved behov.

Selv om det nok ikke er vanlig for den gjengse nordmann å beskytte madrass og overmadrass på denne måten, er renhold av madrass noe vi burde være nøye med.

Er du ikke det, risikerer du å sove i en bakteriefelle som på sikt kan skade boligen - og helsen.

Mørke flekker på madrassen

Gjennom natten svetter vi mye, fra kroppen smitter titusenvis av hudceller over på lakenet, og kanskje den lille poden har noen tisseuhell på nattestid. Det meste trenger gjennom lakenet og gjør madrassen fuktig eller våt. Vi bør selvsagt vaske over det skitne området på madrassen til overflaten ser ren ut, og lufttørke madrassen, før vi skifter på sengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer