Se tyvenes siste triks:

Ser du en potet på trappa, bør du være på vakt

I Sverige har innbruddstyvene tatt i bruk poteter og bananer.

- TYVENE SPANER MED POTETER OG BANANER: I Sverige har tyvene nå tatt i bruk poteter og bananer som et ledd i spaning på eventuelle innbruddsobjekter. Norske forsikringsselskaper har ikke registrert akkurat denne metoden her til lands, men sier at ulike varianter av å plassere ting på eiendommene er et kjent overvåkingstriks. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
- TYVENE SPANER MED POTETER OG BANANER: I Sverige har tyvene nå tatt i bruk poteter og bananer som et ledd i spaning på eventuelle innbruddsobjekter. Norske forsikringsselskaper har ikke registrert akkurat denne metoden her til lands, men sier at ulike varianter av å plassere ting på eiendommene er et kjent overvåkingstriks. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er svenske Göteborgs-Posten som kan melde om tyvenes nyeste triks: «- Rekar ditt hem med banan og potatis», skriver de.

Det handler altså om tyver som overvåker private hjem før et boliginnbrudd. Det nyeste i Sverige er nå at de legger ut bananer eller poteter på trappa til boliger de spaner på, for å finne ut av om beboerne er bortreist.

Den nye metoden er ifølge avisa registrert i Partille, som er en av Göteborgs nabokommuner.

Avisa viser til flere beboere i samme område som hevder de har blitt spanet på, ved at det er lagt poteter med inngraveringer og påskrifter på trappa.

Tyvenes mål med å legge ut objekter på eiendommen din er selvsagt for å se om du rydder opp i det. På samme måte kan de også flytte på ting du har på eiendommen din, for å se om du flytter det tilbake.

Om du ikke rydder opp, vil tyvene ha en klar indikasjon på om du er hjemme eller ikke.

- Ikke nytt at de holder oppsyn eller merker boliger

Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i forsikringsselskapet Tryg, sier til Dinside.no at det ikke er noe nytt at tyvene holder oppsyn eller merker boliger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer