Ser du forskjell på luksus og lavpris?

Du får åtte av den ene for prisen av den andre. Men hvilken er dyrest?

Den lille forskjellen: er ganske enkel å spotte: Selve lampeholderen er farget på lampene til venstre. Er det de som koster mer?  Foto: Produsentene
Den lille forskjellen: er ganske enkel å spotte: Selve lampeholderen er farget på lampene til venstre. Er det de som koster mer? Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi falt pladask første gang vi så den røde lampen E27 av den svenske designeren Mattias Ståhlbom for den danske produsenten Muuto. Helt enkel, ingen skjerm, men med rød sokkel og en matchende 4 meter lang ledning i silikon.

Lampen kom attpåtil med en hyggelig prislapp: 499 kroner.

Ikke lang tid etter kom vi over en lignende lampe på Clas Ohlson. Ja, du leste riktig, Clas Ohlson. Lengden på ledningen var riktignok halvert, men prisen var under en åttendedel av originalen: 59 kroner. Du får altså åtte lamper på Clas for en av Muuto-lampene. Og litt penger tilbake.

Luksus eller lavpris: Ser du hvilken av disse klokkene som koster 11.000 kroner mer?

Tips: Heng tre eller flere av dem sammen til en lampe, for et litt mindre stramt uttrykk. La deg for eksempel inspirere av danske Refer + Staers ice chandelier, eller 85 lamps fra nederlandske droog design som er avbildet over.  Foto: Droog design
Tips: Heng tre eller flere av dem sammen til en lampe, for et litt mindre stramt uttrykk. La deg for eksempel inspirere av danske Refer + Staers ice chandelier, eller 85 lamps fra nederlandske droog design som er avbildet over. Foto: Droog design Vis mer


Rett skal være rett. Lyspæren følger med Muuto-lampen, mens du må kjøpe den separat på Clas Ohlson. En kuppellampe på 25 W koster 49 kroner, så totalpris for en Clas Ohlson-lampe med lyspære blir 108 kroner. Dette er likevel under en fjerdedel av hva du må ut med for E27.

Les også: Her er den billigste bygg- og boligforhandleren

Hva skiller dem?

Det er i hovedtrekk tre ting som skiller de to lampene. Muuto-lampen er litt mer markant i formen, og både sokkel og ledning er i samme materiale, silikon. Den fremstår mer sømløs, og hakket mer elegant enn Clas Ohlson-lampen. Sokkelen på alle Clas Ohlson-lampene er i hvit plastikk, men med stofftrukket ledning i ulike farger, noe som gir et litt mykere uttrykk.

Ledningen er også dobbelt så lang på E27, så her kan du virkelig leke litt med de fargerike ledningene (med mindre du går for en av de hvite eller svarte variantene). E27 kommer også i et større fargeutvalg, som du kan se under, mens Clas Ohlson-lampen fås i hvitt, rødt, grønt, svart og svart/hvitt.

Lampene fra Muuto kommer også i fargene gult og lilla.  Foto: Muuto
Lampene fra Muuto kommer også i fargene gult og lilla. Foto: Muuto Vis mer


Så du hvilke lamper som kostet mest? Lampene til venstre er de mest eksklusive fra Muuto, mens de til høyre er den rimeligere varianten fra Clas Ohlson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer