Ser du forskjellen?

Plagiariusprisen "hyller" de mest skamløse kopivarene. Her er årets verstinger.

Etter to års kamp har Kärcher vunnet i det kinesiske rettsystemet, og det er nå omsetningsforbud for høytrykksspyleren til høyre, produsert av kinesiske Wenzhou Haibao Co. Foto: AKTION PLAGIARIUS
Etter to års kamp har Kärcher vunnet i det kinesiske rettsystemet, og det er nå omsetningsforbud for høytrykksspyleren til høyre, produsert av kinesiske Wenzhou Haibao Co. Foto: AKTION PLAGIARIUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at den mest oppriktige komplimenten du kan få er at noen hermer etter deg. Det hjelper imidlertid fint lite om noen tar fra deg inntektsgrunnlaget ditt.

Kopivarer er et stort problem i designbransjen.

– Piratkopiering av produkter og merker, gjerne som resultat av industrispionasje, har utviklet seg til å bli en av de mest alvorlige hvitsnippforbrytelsene, skriver Aktion Plagiarus i en pressemelding.

Aktion Plagiarius er organisasjonen som hvert år deler ut den lite gjeve Plagiariusprisen, til de mest skamløse piratkopiene.

Her kan du se hvem som stakk av med Plagiariusprisen i fjor

Billionsvindel

Kopivarer selges rimeligere, og det er ikke rart at de frekke hermegåsene kan ta mindre for varene enn originalprodusenten: de har jo ikke måttet finansiere produktutvikling, ei heller tar de risken med å utvikle produkter som ikke slår an i markedet.

Kostnaden av de "billige" varene kan likevel bli høy, og det årlige tapet beregnes til mellom 1,6 og 2,4 milliarder kroner. Dette til tross for at mange kopier blir stoppet, ifølge Aktion Plagiarius:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer