Ser du hva dette er?

Sci-fi kran for kjøkken og bad.

En kran for fremtiden - og for deg som ikke er rammet av finanskrisen. Foto: Produsenten
En kran for fremtiden - og for deg som ikke er rammet av finanskrisen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei det gamle armaturet på baderomsvasken? Forrige måned lanserte den britiske produsenten Triflow denne futuristiske vannkranen. Kranen kommer i en variant for baderommet, og en for kjøkkenet.

Triflow er kanskje mest kjent for sitt vannfiltreringssystem, noe som er spesielt viktig i Storbritannia der vannet inneholder mye kalk en rekke steder i landet, samt kjemikalier fra rensing. Men det er ikke bare i Storbritannia at man ønsker å filtrere vannet litt ekstra, og stadig flere får installert egne drikkekraner på kjøkkenet, for vann som skal drikkes eller brukes til matlaging.

Spar strøm med nye kraner

Flytende form

Den designbevisste leser ser kanskje at det er den iranske stjernearkitekten Zaha Hadid som står bak kranen. Formen skal være inspirert av flytende vann, men den som kjenner til Hadids bygninger og møbler, vil nok dra kjensel på uttrykket.

- Utgangspunktet var en serie med studier over konseptuelle versjoner av flyt og sømløshet, siden vi ønsket å generere den flytende geometrien av vann i bevegelse, sier Hadid i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.