Ser du hvilken som koster mest?

Den ene er en designklassiker, den andre er ny av året.

Stolen til venstre kommer fra Fermobs Luxembourg-kolleksjon. Til høyre ser vi Ikeas nye Roxö. Foto: Produsentene
Stolen til venstre kommer fra Fermobs Luxembourg-kolleksjon. Til høyre ser vi Ikeas nye Roxö. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig å se billigvarianter som ligner veldig på sine dyrere fettere og kusiner i interiørverdenen. For eksempel er produsenter som Ikea og H&M dyktige på dette feltet. De lar seg inspirere, og designer for folk flest, uten å kjøre hemningsløst på ren kopiering. Den designbevisste som samtidig er pengebevisst, kan derfor glede seg over billige varer som i stil og inntrykk ser ut til å ha hentet inspirasjon fra klassikerne.

Vi har tidligere sett på likheten i stil, men differansen i pris på en Ikea-hvilestol og en klassisk svensk lenestol fra Bruno Matthson. Sjekk også disse to stolene: Lik stil, ulik pris

Denne gangen har vi funnet en Ikea-nyhet til terrassen eller hagen og en klassiker fra den mer kostbar leverandøren Fermob, som til forveksling ligner på hverandre.

Her er hagemøblene "alle" vil ha i år

Fra 495,- til 3.328 kroner

Utseendet og uttrykket er likt, men prisforskjellen er merkbar. Hos en av butikkene som fører Fermob i Norge, får vi opplyst at stolen på bildet vil koste godt over 3.000 kroner. Du får altså seks av Ikea-varianten Roxö (495 kroner) for mindre enn prisen av en klassiker. Men så er de da heller ikke helt like.

Fermobs Luxembourg Low armchair stammer helt tilbake til 20-tallet, og har fått navnet fra den berømte parken i Paris der den først ble plassert. Den har siden fått et rikholdig produktspekter rundt seg i samme sjanger. Stolen er konstruert i en aluminiumsramme, og er pulverlakkert i lakk som skal tåle sollys svært godt. Møblene fra Fermob fås i et stort antall farger. Den kan stables, og veier i underkant av seks kilo. Bestiller du farge etter ønske, må du regne med noen ukers leveringstid.

Ikeas dekkstol er konstruert i stål og plast. Stålet er lakkert i polyesterbasert pulverlakk. Den finnes i grå, hvit og rosa. Også denne stolen kan stables, og det finnes flere produkter i samme serie, som kan matche. En stol veier litt over åtte kilo.

Les også:klager på nettbutikk som selger kopimøbler

Andre hagemøbler

Vedlikeholdsfrie møbler har vært en stor slager de siste årene. Lakkerte metallvarianter er en av stilartene. Men langt flere har skaffet seg, eller har planer om å kjøpe flettede hagemøbler. Også her er prisspennet stort. Hvorfor?

Derfor er disse flettede møblene dyrest.

Her er kjøpetipsene for deg som skal ha flettede møbler:

  • Gjennomfarget? Rotting som har farge tvers igjennom holder seg fin lenger.
  • Flettverket? Tradisjonelt sett er det mer hold når flettetrådene er tykkere. Se også på flettverket: Er mønsteret jevnt, flettverket tett og stramt og kanter og linjer fine og rette? Da tyder det på bedre kvalitet.
  • Ramme? Gå for aluminium, stålrammer er utsatt for rust, og veier mer.
  • Putene? Sjekk om de tåler å stå ute om du ikke har godt med lagerplass under tak.
Flere kjøpetips for flettede hagemøbler finner du her.

Uteliv snart? Slik gjør du hagemøblene klare for sommeren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer