Lagrer vi maten på feil måte, kan den forringes før vi får sjans til å spise den. Da må den kastes, og i praksis vil det si at mye av pengene vi har betalt for maten går rett i søpla.
Så hvordan kan vi unngå dette? Først og fremst handler det om å plassere maten på riktig måte i kjøleskapet.
Men her er det mange av oss som gjør helt feil!
Slik skal maten plasseres
Det er greit å vite at kald luft er tyngre enn varm luft. Derfor er det kaldest nederst og varmest øverst i kjøleskapet.
Men hvilken mat skal da lagres nede og hvilken mat skal lagres oppe?
Ifølge Kristin Aamot Juliebø, kommunikasjonsrådgiver hos Matprat, er det følgende regler som gjelder:
- Nederst i kjøleskapet: Her skal matvarer som lett kan bli dårlige ligge. Rå fisk, kjøtt, fugl, kjøttdeig og farse. Produktene som lett kan bli dårlige, bør ikke stå lenge på kjøkkenbenken, men legges så raskt som mulig inn i kjøleskapet siden bakterier trives godt i romtemperatur.
- Når rått kjøtt og rå fisk ligger nederst i kjøleskapet, kan vi også forhindre at det renner væske fra denne maten ned på de andre matvarene hvis pakken skulle være lekk. Oppbevar industripakket kjøtt så lenge som mulig i uåpnet originalemballasje før bruk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger