Ser du rødt?

Det er ikke fargen som gjør deg sint.

Eksempel på en av testene. Foto: University of British Columbia
Eksempel på en av testene. Foto: University of British Columbia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som på mer eller mindre vitenskapelig måte, har testet myten om at rødt gjør oksen sinna - og fått myten avkreftet. Det er nemlig ikke rødfargen som får oksen til å buse avgårde, men bevegelsen av duken. Oksen er jo fargeblind ...

Hva så med deg - hva skjer med deg når du ser rødt?

Dette har forskere ved Sauder School of Business ved University of British Columbia studert. Konklusjonen er følgende: Rødt gjør deg mer detaljorientert, mens blått setter fart på kreativiteten din.

Mottakelig for reklame?

Studien ble igangsatt i markedsføringsøyemed, for å få svar på hvilken av fargene blå og rød som øker hjerneaktiviteten og gjør oss mottakelige for reklame. Resultatene ble nylig publisert i fagtidsskriftet Science Express.

- Tidligere forskning har satt blått og rødt i sammenheng med økte kognitive ferdigheter, men forskningen har vært motstridende med tanke på hvem som gir den største økningen, sier Juliet Zhu ved Sauder School of Business, som har ledet studien. Nå vet vi at det egentlig avhenger av oppgavens natur, fortsetter hun i en pressemelding fra University of British Columbia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer