Forskjell på vaskekluter

Ser du tabben?

Dette kan skje om du bruker feil klut når du vasker huset.

HVILKEN KLUT TIL HVA?: Du bør ikke bruke samme type klut på alle overflater i huset, mener ekspertene. Her får du vite hvorfor! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det selges vaskekluter av ulike tekstiltyper som skal være spesialtegnet for ulike overflater og områder i huset; glass, parkettgulv, kjøkkenbenk, servant, fliser, panel og så videre.

Men spiller det egentlig noen rolle hvilken type klut man velger?

Dette svarer ekspertene!

- Kan skade inventaret

Ja, i enkelte tilfeller har det mye å si hvilket materiale kluten du bruker er laget av, bekrefter Vibeke Scavenius ved rengjøringsselskapet CityMaid.

For det er vesentlig forskjell på tyngre, grove kluter og lette, myke kluter, og klutens tekstil, vil kunne påvirke overflaten som blir vasket. Som for eksempel en TV:

- Grove kluter kan føre til riper dersom du bruker de på en mykere og skjør overflate, for eksempel på PC-skjermer, LCD-skjermer eller lakkerte overflater i høyglans, forteller Scavenius.

Hennes fremste råd er derfor å benytte kluter som er beregnet til glassoverflater; disse kan brukes på de fleste områder uten å lage riper.

Scavenius´ favoritt er mikrofiberklut.

- Rengjør godt uten vann

Mikrofiber er et skånsomt tekstil som effektivt trekker til seg støv og skitt i både tørr og fuktig tilstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer