Sofa som mister fasongen

Ser sofaen din slik ut?

Da er det én ting du glemmer å gjøre.

SAMMENKLEMT: At sofaen etterhvert synker sammen er et kjent problem for mange. Løsningen er imidlertid enkel. Foto: Linn M. Rognø.
SAMMENKLEMT: At sofaen etterhvert synker sammen er et kjent problem for mange. Løsningen er imidlertid enkel. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

Sofaen var fantastisk fin og stilren da dere kjøpte den, men etter få måneders bruk har den rett og slett kollapset helt. Så hvorfor skjer dette, og hva kan du gjøre med problemet?

Og ikke minst; når kan du klage til produsenten?

– At en sofa mister fasongen etter kort tid kan det være flere årsaker til. Noen sofaputer er designet slik at de skal ha et mykt utrykk, da er det ofte og er det dun i puten. Det gjør at sofaen kan bli lett nedtrykt, sier Rolf Guldberg, daglig leder ved Fagmøbler på Askøy i Bergen.

Bank den jevnlig

Inneholder sofaputene dun, er det én ting du bør gjøre for at sofaen skal holde på fasongen.

– Det krever at man banker opp puten jevnlig for at dunet skal holde det luftige utseende som det opprinnelig har, sier Guldberg.

Har du en rimelig salong med såkalt oppriflet skum i puten, så må du også beregne å banke opp puten for at den ha den samme fasongen som når salongen var ny, ifølge Guldberg.

– På en moderne salong i dag er det slik at det ligger et trekk utenpå en ryggpute, og denne er formsydd til puten uten knapper eller sømmer for å holde putetrekket fast i selve puten. Dette medfører også at trekket kan gli litt ned på puten og at man da som forbruker må lære seg til å snu putene jevnlig, råder han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer