Vaske sofa

Ser sofaen din slik ut?

Forsker: - Gir rikelig næring til insekter og midd.

UNDER SOFAPUTENE: Smuler og annen skitt er godt synlig, men det du ikke ser med det blotte øyet, er enda mer ekkelt...Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

De aller fleste vasker boligen sin jevnlig, gjerne et par ganger i måneden. Men hva med møbelet som kanskje brukes mest i hjemmet?

Nemlig sofaen.

Naturligvis må vi tørke over putene om vi søler i sofaen, derimot er det gjerne få av oss som inkluderer møbelet i hver husvask.

Men det bør vi absolutt gjøre, for her skjuler det seg mye guffent som vil helst ikke vil ha i hus.

- Overføres til mennesker

På overflaten ser sofaen kanskje ren og pen ut, men man kan bli ganske så sjokka de gangene man løfter opp sitteputene og oppdager hva som har sneket seg ned mellom putene.

For det er mye rusk og rask som over tid samler seg i sofaen, kanskje spesielt hos småbarnsfamilier og i hjem med kjæledyr: brødsmuler og mygla matrester, størkna tyggegummi, småstein, melkeflekker, hundehår, tånegler - listen er lang.

- Matrester og alt annet organisk materiale i sofa, gjerne med tøystoff som er vanskelig å rengjøre, kan inneholde flere bakterieceller. Bakteriene kan komme fra hud og slimhinner fra menneskene som har sittet der. Disse bakteriene kan overleve i relativt lang tid og kan selvsagt overføres til de ulike mennesker som sitter i sofaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer