Sett farge på uterommet

Butikkene bugner av fargerike nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vår, klokken er skrudd frem, og flere steder i landet er det nå så mildt at vi vil ut.

Se video med trendekspertens beste råd lenger ned i artikkelen.

Vi har sett litt på hva du får av tilbehør, dersom du ønsker å friske opp uterommet med noen nye puter eller effekter, både i de store møbelkjedene, og på nett.

Bildespesial: Sommernyheter til uterommet

Les også: Fem tips til sommerfin balkong

De adirondack-inspirerte stolene Newport fra Ellos passer perfekt til deg som liker New England-stilen. Pris: 700 kr. Foto: Ellos
De adirondack-inspirerte stolene Newport fra Ellos passer perfekt til deg som liker New England-stilen. Pris: 700 kr. Foto: Ellos

Vis mer
Modig og frodig mønstermiks fra Missoni. Foto: Produsenten Foto: Missoni
Modig og frodig mønstermiks fra Missoni. Foto: Produsenten Foto: Missoni Vis mer


Hos Åhlens er det lett å supplere for dem som kjører den såkalt skandinaviske stilen, der rødt, hvitt og blått går igjen, men i år har de også en rekke småmøbler og tilbehør i sort-hvitt. Både Bohus og Skeidar fører også mye som passer inn i den skandinaviske stilen - blått/hvitt og rødt/hvitt.

Indiska fant vi som vanlig mye asiatisk og orientalske ornamenter og friske friske farger. Nytt av året er de litt mer stilistiske 70-tallsinspirerte mønstrene som går igjen på servise og tekstiler. Dette er også absolutt stedet å gå om du ønsker marokkanskinspirerte lamper - og grønt i alle mulige nyanser, fra turkis til oliven.

De som liker de litt sarte fargene, bør titte innom Ellos, enten i katalogen, eller på nettbutikken. Her er det limegrønt, turkis og lyseblått som gjelder.

Hos Gudrun Sjødén - også på nett, og med butikkutsalg i Oslo sentrum - finner du alt du kan drømme om av mønstrete tekstiler. 70-tallsmønster i duse farger er typisk for sommerens kolleksjon.

Har du lyst til å investere litt ekstra, anbefaler vi også at du tar en titt på Missonis sommerkolleksjon. Det italienske merket står for noen av de mest fantastiske farge- og mønsterkombinasjonene på markedet - dersom du har råd, og tør. Årets hagemøbelkolleksjon fra Missoni skal tåle både sollys og fuktighet godt.

La deg inspirere av vår bildespesial

Tips til vedlikehold av hagemøbler finner du her.

Se også: Smugtitt på årets møbelnyheter

Også Ikea har i år latt seg inspirere av fjerne himmelstrøk, blant annet Afrika, men heller ikke her slipper vi unna det røde, hvite og blå:

- Vi ser at den typisk skandinaviske trenden, fortsatt er stor - men fargene er ikke helt tradisjonelle i år: Det er grått i det blå, og litt gult i rødfargen, sier Camilla Gjerset, Ikeas trend- og hjeminnredningsekspert.

Hva mer Camilla Gjerset hadde å si om sommerens store interiørtrender, og hennes beste tips til uterommet kan du se her:
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer