Sett på dusjen på visning

På visning i helgen? Her er våre beste tips

SMART: Setter du på vannet, ser du enkelt om det er fall mot sluket. Foto: NRL
SMART: Setter du på vannet, ser du enkelt om det er fall mot sluket. Foto: NRL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom noe skulle gå galt med en bolig, er baderommet et av de aller dyreste å fikse. Noen har en fuktmåler i lommen, mens andre velger å ta med en fagmann på visning.

Sett på dusjen

SMART: Setter du på vannet, ser du enkelt om det er fall mot sluket. Foto: NRL
SMART: Setter du på vannet, ser du enkelt om det er fall mot sluket. Foto: NRL Vis mer


En viktig detalj på baderommet er at gulvet faller riktig mot hovedsluket. Dette kan du sjekke på flere måter, for eksempel med et vater (det finnes også vater-apper til smartmobiler) eller med klinkekuletrikset. Men hvorfor ikke rett og slett sjekke om vannet renner dit det skal?

Du trenger jo ikke ta en dusj. Men ta ned dusjholdet fra veggen, og skru på kranen slik at det kommer litt vann på gulvet, og du kan se hvilken vei det renner.

Les mer og se video der rørlegger Anders Fossen i Jørstad KTL viser oss hva han selv ville sett etter på visning

Smarte visningsverktøy

Du skal kunne stole på boligens prospekt, men erfaring viser dessverre at ikke alle detaljer stemmer hundre prosent i taksten eller boligsalgsrapporten. Det er heller ikke alltid at den som holder visningen og ivrig svarer på dine spørsmål er så godt informert om hvilken forfatning boligen er i. Så hvorfor ikke stille godt forberedt?

Det finnes en rekke smarte dingser som kan hjelpe deg å sjekke at boligen virkelig er så bra som den fremstår som på papiret.

Her er fem av dem: Se dingsene som gjør deg til en proff på visning

Ikke legg igjen hodet hjemme

Bedre føre var:

Med en boligforsikring tar andre klagejobben om noe ikke stemmer med din nye bolig:

Camilla Ursin og Stian Aasebø kjøpte bolig med parkeringsplass, men endte opp med gateparkering. Deres råd til alle som skal kjøpe bolig er klart: - Vil anbefale alle å ha boligkjøperforsikring


Det aller viktigste når du er på boligjakt er at du kjøper en bolig du kunne tenke deg å bo i. Men i tillegg til den viktige magefølelsen er alle de kjedelige detaljene man ikke tenker på når de stemmer og virker, men som kan bli problematisk om det er noe som ikke stemmer. Vi har gjort jobben enklere for deg:

Ønsker du å være på den aller sikreste siden, kan du også ta en titt på denne sjekklisten, som ikke bare tar for seg de mest tekniske spørsmålene. Her kan du se Sintef Byggforsk sine beste tips til visningen.

Det er imidlertid ikke bare det bygningstekniske som er avgjørende for om du bør kjøpe boligen: Ikke glem å spørre om dette!

Hva følger egentlig med boligen?

Ikke alle hvitevarer følge med boligen. Er du i tvil? Spør! Foto: Colourbox.com
Ikke alle hvitevarer følge med boligen. Er du i tvil? Spør! Foto: Colourbox.com Vis mer


Når du er på visning, kan det også lønne seg å tenke over hva som faktisk følger med boligen. Veggfast interiør og lyspunkter skal som hovedregel følge med, men det er ikke sikkert at den fantastiske lysekronen eller designlampen henger der den dagen du skal flytte inn.

Meglerbransjen har laget en oversikt over hva som bør følge med boligen, som er gjeldende for de aller fleste boligsalg, med mindre noe annet står i prospektet. Denne listen endres fra 1. februar, så kjøper du bolig nå, er det denne listen som er gjeldende. Men skulle du være i tvil, og er det noe som er avgjørende for om du vil kjøpe boligen eller ikke: Spør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer