Sharps 8k4k-TV

Selv om de fleste er fornøyd med bildet på sin full-HD TV, så stopper det selvfølgelig ikke der.

Det er umulig å gjenskape på et digitalt stillbilde, men dette TV-bildet er det mest detaljerte vi har sett. Punktum. Foto: Per Ervland
Det er umulig å gjenskape på et digitalt stillbilde, men dette TV-bildet er det mest detaljerte vi har sett. Punktum. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2011: Det eneste sikre når det gjelder teknologi, er at det nye produktet du nettopp har kjøpt innen kort tid vil bli erstattet av noe som er bedre. Sånn er utviklingen, og selv om det finnes unntak, er de så få at de bekrefter regelen.

Ja, det er en Sharp

Målt etter norske salgstall er Sharp en liten aktør, men i Japan er de stort sett den største TV-produsenten år etter år, og satser naturlig nok tungt på utvikling for å beholde posisjonen.

Et av resultatene er denne TV-skjermen, som ble vist fram på årets IFA-messe.

8K4K, hva betyr det egenlig?

En vanlig HD-TV som selges i norske butikker i dag, har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, eller det vi kaller 1080p. Ofte brukes også betegnelsen full-HD, som fortsatt henger igjen fra den tiden da de fleste flat-TVene kun var HD-ready.

Sharps superskjerm får imidlertid vår full-HD betegnelse til å virke ganske så stusselig:

  • Den 85-tommer store TV-en har en oppløsning på 7680 x 4320 piksler, som altså kalles 8k4k. Andre navn har imidlertid også blitt brukt, som Ultra HD, og Super Hi-Vision.
  • Det tilsvarer over 33 megapiksler (33.177.600), mot dagens full HD som er på 2 megapiksler. I praksis er det altså 16 ganger flere megapiklser enn du får med dagens standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer