- Si nei til maksprisgaranti på strøm

Hafslund er på offensiven med maksprisgaranti på strøm. Men det vil sjelden lønne seg.

- SI NEI TIL MAKSPRISGARANTI: Hafslund vil selge kundene prisgaranti. Forbrukerrådet anbefaler deg å si nei til maksprisgarantier på strømregninga - og heller bruke tiden på å sørge for at du har en billigst mulig strømavtale.  Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX
- SI NEI TIL MAKSPRISGARANTI: Hafslund vil selge kundene prisgaranti. Forbrukerrådet anbefaler deg å si nei til maksprisgarantier på strømregninga - og heller bruke tiden på å sørge for at du har en billigst mulig strømavtale. Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), gikk kraftåret 2015 inn i bøkene med historisk lave priser. Dinside skrev også i oktober 2015 at vi ikke hadde hatt billigere strøm på 15 år.

Likevel markedsføres maksprisgarantier med uforminsket styrke fra strømleverandørene. Flere av Dinsides journalister har blitt oppringt av strømleverandøren Hafslund i januar, med meldinger om at nå er prisen på vei opp - og med forsøk på salg av maksprisgaranti.

Rådet fra strømekspertene hos Forbrukerrådet er imidlertid klart:

- Si nei!

- Forbrukerrådet anbefaler ikke slike forsikringer, da det sjelden lønner seg for vanlige forbrukere. Det er langt mer lønnsomt å bytte strømleverandør jevnlig. På strømpris.no finner du lavest strømpris og får hjelp til å bytte, sier Hilde Uthaug,daglig leder av Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no.

Hun kommenterer videre at det vil være krevende å følge med på om man er i en posisjon der forsikringen slår inn, og at det er bedre å bruke kreftene på å følge med på strømpris.no, og sørge for at man har en god avtale.

LES OGSÅ: Det har ikke vært billigere strøm på 15 år. Men du kan fremdeles halvere strømregninga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer