Gassgrill og forbruk:

Sikker på at det er nok igjen?

Slik finner du ut hvor lenge du kan grille med det du har igjen på tanken.

SÅ LENGE KAN DU GRILLE: Det er enkelt å finne ut hvor mye gass som er igjen på flaska. Foto: Pål Joakim Pollen
SÅ LENGE KAN DU GRILLE: Det er enkelt å finne ut hvor mye gass som er igjen på flaska. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lite er så surt som å gamble på at man har nok gass til enda en runde med gassgrillen, for så å oppleve at det er tomt for gass i det alt på grillen er halvstekt.

Derfor er det også mange som «safer» ved å bytte ut gassflaska før det egentlig er nødvendig, og det betyr jo at man kaster bort gass man allerede har betalt for.

Har du en komposittflaske er den halvgjennomsiktig på sidene, slik at du skal kunne se «vannstanden» for å avsløre hvor mye som er igjen.

Vår erfaring er imidlertid at man ikke alltid klarer å se nivået inni flaska fordi flaska ofte er slitt og gjennomsiktigheten svak. Nærmer det seg tomt, er det vanskelig å vite om det er en halvkilo eller halvannen kilo igjen om du rister på den.

For en ståltank er det umulig å se nivået inni tanken.

Frem med vekta!

Heldigvis er egenvekten på flaskene kjent og trykket på selve beholderen. På 10 kg komposittflaska vi har står det "TARA 5,5 kg", som da betyr at egenvekten uten gass er 5,5 kg. Vekta kan variere noe avhengig av produsenten, der 5,3 - 5,5 kg ser ut til å være normalen for en komposittank på denne størrelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer