Simulatoren som viser veien til egen bolig

– Mye mer motiverende å spare nå, er responsen fra ungommene.

Liv Signe Navarsete fikk æren av å trykke på startknappen til den nye boligsimulatoren, "Sjef i eget liv". Foto: Per Ervland
Liv Signe Navarsete fikk æren av å trykke på startknappen til den nye boligsimulatoren, "Sjef i eget liv". Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange synes det er krevende å etablere seg på boligmarkedet, ikke minst det å se sammenhengen mellom inntekt og ulike økonomiske valg. I dag ble derfor en boligsimulator kalt "Sjef i eget liv" lansert.

Sånn ser simulatoren ut, og bare ved få tastetrykk fåt du opp hvor lenge det er til du kan kjøpe din egen bolig. Foto: Per Ervland
Sånn ser simulatoren ut, og bare ved få tastetrykk fåt du opp hvor lenge det er til du kan kjøpe din egen bolig. Foto: Per Ervland Vis mer


Åpning ved Liv Signe Navarsete

Tirsdag formiddag trykket kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete på startknappen for simulatoren.

– Tanken er at simulatoren skal gjøre det enklere for de som sliter med å komme seg inn på boligmarkedet, sier Navarsete.

Hun forteller videre at hun synes dette er et viktig tiltak, men likevel ikke hele løsningen på boligkrisen. Hun håper programmet vil bety at ungdom skal kunne bestemme over sitt eget liv, og at de kan ta ansvar for boligsparingen selv.

Veien til egen bolig

Simulatorens målgrupppe er ungdom på 14-19 år, lar deg lage ditt eget budsjett, og så teste ut hvordan ulike økonomiske valg påvirker et eventuelt boligkjøp.

Administrerende direktør i Husbanken, Bård Øistensen. Foto: Per Ervland
Administrerende direktør i Husbanken, Bård Øistensen. Foto: Per Ervland Vis mer


Administrerende direktør i Husbanken, Bård Øistensen, forteller at dette er et samarbeid mellom Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Husbanken og NAV. Han sier også at dette er tiltak som kan brukes til ulike formål og at man her skal kunne begynne så tidlig som mulig med boligsparingen.

Mer motiverende!

Line Doksum og Lene Håkonsen. Foto: Per Ervland
Line Doksum og Lene Håkonsen. Foto: Per Ervland Vis mer


Line Doksum (20) og Lene Håkonsen (20) var av de heldige som hadde fått lov til å prøve boligsimulatoren før lanseringen i dag. De synes det var veldig bra at det har kommet en sånn mulighet.

– En skikkelig realitetsoppvekker som viser at du må ofre mye, samtidig som man blir motivert til å spare, sier Lene til DinSide.

Begge jentene er enige om at det er snakk om mye egenkapital, og de var heller ikke klar over at summen skulle være så høy. De er likevel positivt innstilt til simulatoren, og anbefaler andre i samme situasjon å prøve selv.

Her kan du prøve boligsimulatoren "Sjef i eget liv".

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer