Sirkelsagens beste venn

Sage lange plater med sirkelsag? Denne er til stor hjelp

Sirkelsagens beste venn
Publisert
Sist oppdatert

Elektriske sager kommer i mange varianter, til forskjellig bruk. For privat bruk har vi bajonettsag og stikksag til åpninger og figurer (og alt annet hvis du er stødig på hånden), kapp/gjærsag til lister, plank og parkett, og vibrasjonssag til gerikter, lister og alt annet som sitter vrient til.

Også har vi sirkelsaga, som kan være litt av et problembarn. Proffene har løst dette på en praktisk måte:

Vidundersaga

Alle sirkelsagers mor kommer fra Festool, og hun kommer ikke alene. Det geniale med denne saga er føringsskinnen som hører til. At saga er av industriell kvalitet og beregnet på daglig bruk i årevis er heller ikke noe minus. Det som derimot fort går i minus er kontoen. En TS55 sag koster 6.825 kroner pluss 1400mm føringsskinne til 1.500 kroner. Men vi har også sett kampanjetilbud med begge deler samlet til ca 5.500 kroner.

Uansett er det kostbart, og skal du ikke bruke verktøyet i jobbsammenheng, eller bygge hele huset ditt selv, kommer du unna med langt rimeligere løsninger.

Les også: De fem smarteste verktøyene

Wolfcraft for hobbybruk

Problemet med å sage i store plater er å få det rett. Selv om du spenner fast et bord som du støtter saga mot, så skjer det at den tar seg andre veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer