Siste frist for radonmålinger

1. januar iverksettes det nye grenseverdier for radon i utleieboliger. Nå er siste sjanse.

KRAV TIL RADONMÅLINGER: Fra 1. januar 2014 stilles det krav til grenseverdier for radon i blant annet utleieboliger. Det er huseiers ansvar at målinger og eventuelle utbedringer er på plass. Målinger kan enkelt gjøres ved hjelp av sporfilm, som avbildet. Foto: Produsentene
KRAV TIL RADONMÅLINGER: Fra 1. januar 2014 stilles det krav til grenseverdier for radon i blant annet utleieboliger. Det er huseiers ansvar at målinger og eventuelle utbedringer er på plass. Målinger kan enkelt gjøres ved hjelp av sporfilm, som avbildet. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som leier ut bolig plikter å kontrollere radonnivået i utleieboligen samt å gjøre eventuelle utbedringer ifølge kravene i strålevernforskriften.

De nye reglene trer i kraft 1. januar 2014. Har du ennå ikke gjort målinger? Du kan fremdeles redde deg unna eventuelle sanksjoner fra myndighetene, dersom du får gjort målinger i løpet av denne vintersesongen.

Husk også at selv om målekravene gjelder for deg med utleiebolig, så er det likevel noen som kan slippe unna.

Mål i løpet av vinteren

1. januar 2014 trer det i kraft forskriftsfestede grenseverdier for radon i utleieboliger, i tillegg til i skoler og barnehager. Forskriftskravet gjelder alle typer utleieboliger, også hybelleiligheter i tilknytning til egen bolig. Med unntak av leiligheter i høyere etasjer i boligblokker, må det en radonmåling til for å kunne fastslå hva radonnivået er i utleieboligen.

- Radon må måles nå om vinteren, og over en periode på minst to måneder. Når du bestiller en radonmåling, bør du sørge for at denne følger Strålevernets måleprosedyre for boliger, forteller Bård Olsen, rådgiver i seksjon for miljø og atomsikkerhet i Statens strålevern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer