Rense vaskemaskin

Sitronsaft kan være redningen

Glemmer du dette, kan vaskemaskinen i verste fall slutte å fungere.

Mange renser den altfor sjelden - det kan få kjipe konsekvenser. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Merker du at det nyvaskede tøyet lukter surt og at strømforbruket begynner å bli vel høyt?

Da er det én ting du bør gjøre så snart som mulig.

Rens hver måned

Om ikke like hyppig som klokka, så kan man nok fastslå at klesvaskemaskinen hos en gjennomsnittlig aktiv familie går rundt og rundt flere dager i uka hos enkelte familier med flere barn vaskes det gjerne så mye som tre-fire maskiner med klær hver dag.

Men hvor ofte får selve vaskemaskinen seg en rengjøring?

Sannsynligvis ikke ofte nok. Det avhenger av bruken, men ifølge ekspertene, bør vaskemaskinen renses så ofte som én gang i måneden, noen ganger oftere.

Før i tiden benyttet man ofte kokvask-program under maskinvask, men i dag i takt med større miljøfokus og utvikling av tekstiler, og bedre kvalitet på vaskemaskiner, vaskes klærne oftere på mildere program ved 30-40 grader.

For all del positivt for miljøet, men det byr også på en liten utfordring, ifølge Vardan Gevorgyan, nordisk kategorisjef i Whirlpool.

- Når vi bruker vaskeprogram på 30-40 grader oftere enn 60 grader, gir dette rom for bakterievekst, og etter hvert vil det avgi en vond og sur lukt, sier Gevorgyan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.