Sjeføkonom spår høyere boligrente

Skal opp på normalnivå om to-tre år.

Harald Magnus Andreassen spår en gradvis renteoppgang de neste to-tre årene.  Foto: Berit B. Njarga
Harald Magnus Andreassen spår en gradvis renteoppgang de neste to-tre årene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Renten skal opp, men ikke for raskt, spår sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities. Han spår en gradvis renteoppgang for boliglån i årene som kommer.

Under Boligkonferansen 2011 arrangert av Boligprodusentene tirsdag, sier Andreassen til DinSide at renten antakelig vil ligge på et normalt nivå om to-tre år.

- Da vi vi antakelig se en styringsrente på rundt 4 prosent, og utlånsrente på mellom 5 og 7 prosent. Men mye kan selvsagt skje innen den tid, påpeker Andreassen.

Regn ut hva dette vil bety for deg og ditt boliglån med vår renteendringskalkulator

Høye boligpriser

I mars kunne vi notere tidenes høyeste boligpriser, både nominelt og reelt, og prisveksten på bolig har vært langt større de siste årene enn i mange andre europeiske land.

Å kjøpe brukt og å bygge ny bolig koster i dag omtrent det samme, og de siste årene har det også vært en kraftig prisøkning på nye eneboliger. Skulle renten gå opp slik Andreassen spår, kan dette presse prisen på nye boliger nedover.

- Dette skyldes at pris på brukte boliger og nye boliger følger hverandre. Bruktprisene sitter i førersetet, og dette styrer hva utbyggerne kan ta for nye boliger. Dermed kan en renteøkning gi billigere byggekostnader, sier Andreassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer