Hardkokt egg er nydelig både som pålegg og ingrediens i ulike salater. Men da må det deles, og den beste måten å gjøre det på er som oftest med en enkel eggedeler.
Men eggedeleren er mer magisk enn som så. Den kan du nemlig bruke til å dele opp mye mer enn bare egg.
Del jordbær
For eggedeleren er et strålende redskap å ha på kjøkkenet, ikke koster den mye heller.

Marit Røttingsnes Westlie, kjent som matbloggeren Fru Timian, bruker eggedeleren til å dele bær med, for eksempel.
– Hvis man skal pynte en kake, er det fint å dele jordbær med en eggdeler, falte Westlie da vi intervjuet henne i forbindelse med denne artikkelen.
Hun understreker at du da må ha en god eggedeler med skarpe strenger.
– Det er nok mange andre ting du kan dele med den også, men det er stort sett egg og jordbær jeg bruker eggedeleren til.
Vår eggedeler-test
Flere mattyper kan man absolutt bruke den til.
For eksempel:
- Kiwi
- Liten avocado
- Fersk sopp
- Fersk mozzarella
- Skrelt agurk
- Myke pølsesnabber
Har du frukt, ost, grønnsaker eller annen mat med relativt myk konsistens, kan du prøve deg frem med dette også – dersom du ønsker å dele det i pene skiver.
Vi testet noen av eksemplene, slik gikk det:





Saken har vært publisert på Dinside også tidligere.
