Dele mat med eggedeler

Sjekk alt du kan bruke eggedeleren til!

Eggedeleren er det perfekte kjøkkenredskapet!

TIL SÅ MANGT: Eggedeleren kan du bruke til å kutte mye mer enn bare egg med, for eksempel agurk. Pene skiver blir det også. Foto: Linn M. Rognø.
TIL SÅ MANGT: Eggedeleren kan du bruke til å kutte mye mer enn bare egg med, for eksempel agurk. Pene skiver blir det også. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert

Hardkokt egg er nydelig både som pålegg og ingrediens i ulike salater. Men da må det deles, og den beste måten å gjøre det på er som oftest med en enkel eggedeler.

Men eggedeleren er mer magisk enn som så. Den kan du nemlig bruke til å dele opp mye mer enn bare egg.

Del jordbær

For eggedeleren er et strålende redskap å ha på kjøkkenet, ikke koster den mye heller.

BRUKER EGGEDELER: Marit Røttingsnes Westlie, matbloggeren Fru Timian, bruker også eggedeler til å dele bær med. Foto: Privat.
BRUKER EGGEDELER: Marit Røttingsnes Westlie, matbloggeren Fru Timian, bruker også eggedeler til å dele bær med. Foto: Privat. Vis mer

Marit Røttingsnes Westlie, kjent som matbloggeren Fru Timian, bruker eggedeleren til å dele bær med, for eksempel.

– Hvis man skal pynte en kake, er det fint å dele jordbær med en eggdeler, falte Westlie da vi intervjuet henne i forbindelse med denne artikkelen.

Hun understreker at du da må ha en god eggedeler med skarpe strenger.

– Det er nok mange andre ting du kan dele med den også, men det er stort sett egg og jordbær jeg bruker eggedeleren til.

Vår eggedeler-test

Flere mattyper kan man absolutt bruke den til.

For eksempel:

  • Kiwi
  • Liten avocado
  • Fersk sopp
  • Fersk mozzarella
  • Skrelt agurk
  • Myke pølsesnabber

Har du frukt, ost, grønnsaker eller annen mat med relativt myk konsistens, kan du prøve deg frem med dette også – dersom du ønsker å dele det i pene skiver.

Vi testet noen av eksemplene, slik gikk det:

AGURK: Vi skar av en liten del agurk, skrelte den og delte den opp med eggedeleren. Litt tungt var det siden agurken har en mye hardere konsistens enn et kokt egg. Men er du forsiktig når du presser deleren sammen, får du pene skiver.
AGURK: Vi skar av en liten del agurk, skrelte den og delte den opp med eggedeleren. Litt tungt var det siden agurken har en mye hardere konsistens enn et kokt egg. Men er du forsiktig når du presser deleren sammen, får du pene skiver. Vis mer
AVOCADO: En spisemoden, halv avocado er supermyk og enkel å dele i eggedeleren. Litt skvist blir den, men løfter du den forsiktig opp av deleren, kan du legge skivene pent på et fat.
AVOCADO: En spisemoden, halv avocado er supermyk og enkel å dele i eggedeleren. Litt skvist blir den, men løfter du den forsiktig opp av deleren, kan du legge skivene pent på et fat. Vis mer
MOZARELLA: Osten er så og si like myk som et hardkokt egg, og det går fint å dele den slik. Litt griseri blir det, men skivene blir passe tykke og klar til å legges som en topping på for eksempel pizza.
MOZARELLA: Osten er så og si like myk som et hardkokt egg, og det går fint å dele den slik. Litt griseri blir det, men skivene blir passe tykke og klar til å legges som en topping på for eksempel pizza. Vis mer
SOPP: Soppen er gjerne hardere i konsistensen enn man skulle tro og derfor litt vanskelig å dele. Men det funker, dog må ikke soppen være altfor stor for at den skal passe oppi eggedeleren. 
SOPP: Soppen er gjerne hardere i konsistensen enn man skulle tro og derfor litt vanskelig å dele. Men det funker, dog må ikke soppen være altfor stor for at den skal passe oppi eggedeleren.  Vis mer
KIWI: Den var lett å dele, men nå prøvde vi med en godt moden kiwi. Eggedeleren gjør sikkert samme susen på en litt mindre moden kiwi. 
KIWI: Den var lett å dele, men nå prøvde vi med en godt moden kiwi. Eggedeleren gjør sikkert samme susen på en litt mindre moden kiwi.  Vis mer

Saken har vært publisert på Dinside også tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer