Avløpsrør

Sjekk avløpsrør før boligkjøp

Alle forsikringsselskap har nemlig fradrag i husforsikringen hvis gamle avløpsrør får brudd, og det kan fort bli dyrt for deg.

FORSIKRINGSSMELL: Bruddskader på gamle avløpsrør kan i verste fall ikke være dekket av forsikringen. Derfor anbefales du å finne ut hvor gamle og av hvilket materiale avløpsrørene er før du kjøper boligen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FORSIKRINGSSMELL: Bruddskader på gamle avløpsrør kan i verste fall ikke være dekket av forsikringen. Derfor anbefales du å finne ut hvor gamle og av hvilket materiale avløpsrørene er før du kjøper boligen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du er på boligjakt, er det viktig å lese nøye gjennom alle dokumentene du får framlagt, spesielt tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og regnskap dersom du kjøper bolig i borettslag eller sameie.

Badet er et rom du bør sjekke ekstra godt, både på visning og i dokumentene, men i mange tilstandsrapporter er det bare beskrevet om badet er pusset opp, og det fokuseres på pene fliser og blanke armaturer i stedet for det som er viktig, eksempelvis tettesjikt, rør, sluk og fall på gulv.

- Dette gir et dårlig bilde av tilstanden på det tekniske anlegget. Vi skulle ønske at det i større grad ble fokusert på både avløp- og vannrør, i tillegg til om det er skiftet sluk og lagt membran på gulvet i bad, sier fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge til Dinside.no.

Her har mange takstmenn en vei å gå, understreker han.

Fare for forsikringssmell

Avløpsrør, både alder og materiale, er noe du burde komme til bunns i før du legger inn bud på boligen. Det er nemlig slik at alle forsikringsselskap har fradrag på husforsikringen dersom det blir brudd på gamle avløpsrør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer