Bytte slange til gassgrill

Sjekk datostemplingen på gasslangen

Produksjonsåret står på slangen. Og etter noen år bør gassgrillen få ny.

VIKTIG TALL: På gasslangen din vil du finne et tall som dette. Denne slangen ble produsert i fjerde kvartal 2009. Den er med andre ord mer enn moden for utskiftning. Foto: KRISTIN SØRDAL
VIKTIG TALL: På gasslangen din vil du finne et tall som dette. Denne slangen ble produsert i fjerde kvartal 2009. Den er med andre ord mer enn moden for utskiftning. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Du har helt sikkert hørt det før: Du må være forsiktig med gassgriller. Man har gass og åpen ild på ett og samme sted, og det sier seg selv at det kan bli trøbbel.

Slik sjekker du gassgrillen før årets grillsesong!

En kilde til fare er slangen fra gassbeholderen til selve grillen. Denne er nemlig som ferskvare å regne, da den er laget av gummi og kan sprekke opp etter noen års bruk. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler derfor å bytte slangen minst annenhvert år.

Og er du usikker på hvor gammel slangen din er, finnes det et godt og enkelt tips: Bare sjekk datostemplingen! Alle gasslanger skal nemlig være merket med produksjonsår, så du vet nøyaktig hvor gammel den er.

Og gjør det før du begynner å grille.

– De fleste branner og eksplosjoner ved grilling skjer når en person bruker en grill som ikke har vært brukt på en stund, eller rett etter påfylling og feste av gassbeholderen på grillen, sier nemlig fagsjef Leif Høyland ved If Sikkerhetssenter i en pressemelding.

Les også: – Lukk ventilen før du setter på regulatoren, og sørg for at låseringen klikker på plass!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer