Ferdighus 2019

Sjekk de norske ferdighus-favorittene

Det er både tradisjon og moderne inspirasjon i de mest populære ferdighusene til de største utbyggerne.

BLANT DE MEST POPULÆRE FERDIGHUSENE: Slik kan det se ut inne i et av de mest populære ferdighusene fra en av de største utbyggerne av nye boliger i 2018. Bildet er av kataloghuset Lun fra Nordbohus, som var den tredje største aktøren for igangsettelse av nye boliger i 2018. Absolutt største aktør er OBOS - inkludert deres datterselskap Block Watne. Foto: Nordbohus
BLANT DE MEST POPULÆRE FERDIGHUSENE: Slik kan det se ut inne i et av de mest populære ferdighusene fra en av de største utbyggerne av nye boliger i 2018. Bildet er av kataloghuset Lun fra Nordbohus, som var den tredje største aktøren for igangsettelse av nye boliger i 2018. Absolutt største aktør er OBOS - inkludert deres datterselskap Block Watne. Foto: Nordbohus Vis mer
Publisert

En forutsetning for et sunt boligmarked og en moderat prisutvikling er at det er nok kapasitet til å dekke etterspørselen - som direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund uttalte da boligprisstatistikken for januar 2019 ble presentert.

Nylig offentliggjorde Boligprodusentenes Forening statistikken over igangsettelser av nybygg i 2018.

Der avslører de at OBOS, inkludert deres datterselskap Block Watne, er den største boligbyggeren i Norge, med det største antallet igangsatte nye boliger. Deretter følger Systemhus, Nordbohus og Mesterhus.

Ifølge Boligprodusentenes Forening ble det igangsatt 29.496 boliger i 2018, som er en nedgang på 4 prosent fra 2017. Og ifølge Boligprodusentene, dekker dette ikke opp etterspørselen.

- Norges demografisk betingede boligbehov er på 31.500 boliger. Dette betyr at vi i 2018 igangsatte cirka 2.000 færre boliger enn det behovet skulle tilsi, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentene.

Det bygges flest boliger i Akershus, fulgt av Oslo og Trøndelag. Men spesielt Oslo har utfordringer med for få nybygg til å dekke etterspørselen, ifølge Jæger

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer