Sjekk den gressklipperen!

De leker ikke når de klipper gresset på Norges hovedflyplass ... eller kanskje bare litt?

Foto: PER ERVLAND
Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det funker dårlig med en vanlig gressklipper når man skal klippe 4.500 mål med gress, som det er på Oslo Lufthavn. Da må det kraftigere saker til. Som en fjernstyrt gressklipper med 23 hestekrefter.

Og som du kan se: Dette er av et helt annet kaliber enn en simpel robotgressklipper ...

Klipper der det er skikkelig bratt

- Dette er en klipper vi bruker på skråninger rundt om på flyplassen, forteller lufthavnbetjent Sondre Dagfinrud til Dinside.

Ransomes Spider er en gressklipper for de ellers ufremkommelige områdene. OSL bruker den i skråninger og der de ikke får klippet med annet utstyr. Den har drift på alle fire hjul, den kan gå alle veier, og den kan klippe gress i helninger opp til 40 grader.

Den er også utstyrt med vinsj, og da kan den ta enda brattere bakker - helt opp til 55 grader, ifølge produsenten.

Lufthavnbetjent Sondre Dagfinrud, som demonstrerer hvordan gressklipperen virker, forteller til Dinside at forbipasserende ofte stopper og ser på når de klipper med denne i nærheten av publikumsområder.

Og som du kan se, styres gressklipperen med en fjernkontroll.

- Det er en fordel å ha kjørt litt fjernstyrte ting før. Så endelig får vi bruk for litt PlayStation-erfaring, sier Dagfinrud og ler.

Fristet til å lene deg tilvbake på terrassen og fjernstyre gressklipperen på denne måten?

Du kan selvsagt kjøpe deg en slik selv, men som Dagfinrud kommenterer i videoen: Det koster. Prisen på en ny Ransomes Spider er på drøye 17.000 pund i England, tilsvarende 173.055 norske kroner ...

Les også: Slik velger du riktig gressklipper

Dinside på OSL

VEDLIKEHOLD SOMMER OG VINTER: Om vinteren dreier det seg stort sett om snø, mens om sommeren er det mye annet vedlikehold, forteller Thomas Toftevåg, seksjonsleder for plassvedlikehold på OSL. Foto: PER ERVLAND
VEDLIKEHOLD SOMMER OG VINTER: Om vinteren dreier det seg stort sett om snø, mens om sommeren er det mye annet vedlikehold, forteller Thomas Toftevåg, seksjonsleder for plassvedlikehold på OSL. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Dinside har fått være med og sett på ulike deler av maskinparken hos plassvedlikeholdstjenesten på Oslo Lufthavn. De har ansvaret for alt av vedlikehold på flyoperative flater på flyplassen, både vinterstid og på sommeren.

I vintersesongen dreier det seg i stor grad om snørydding, mens i sommerhalvåret er det mye vedlikehold; vedlikehold av asfalt, betong, fuger, grøntområder - samt vedlikehold av alt av maskiner.

- Det er enklere på vinteren, da er prioriteten på snøen. Mens på sommeren er alt like viktig, selv om oppmerking nok er aller viktigst, sier Thomas Toftevåg, seksjonsleder for plassvedlikehold, til Dinside.

Plasstjenesten har ansvaret for 2.900.000 kvadratmeter med fast dekke og 4.500 mål med grøntarealer.

I tiden fremover vil du få flere innblikk i den mangfoldige maskinparken på Oslo Lufthavn, her på Dinside.

Vi har tidligere også laget disse bak teppet-videoene fra Norges hovedflyplass:

Vi sjekket inn en koffert med kamera. Se bagasjens ferd fra innsiden

Og her kan du se hele seansen med kofferten - minutt for minutt ...

Vi har besøkt tårnet på OSL: Se hva de gjør

Sjekk også ut Forsvarets unike flysamling på Gardermoen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer