Sjekk den!

- Kan resultere i store skader.

PASS PÅ: Tette takrenner kan føre til vannskader på boligen din. Foto: Shutterstock
PASS PÅ: Tette takrenner kan føre til vannskader på boligen din. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Kulda har for alvor satt inn støtet flere steder i landet, og det er lurt å få gjort unna vedlikeholdsarbeidet hjemme før vinteren gjør sitt inntog.

Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax, trekker fram at det fort kan bli dyrt om man ikke tar vare på takrennene sine.

- Takrennene samler ikke bare vann, men også bøss og blader fra trær. Dette kan føre til at vannet ikke finner veien gjennom takrenna, noe som kan resultere i store skader på boligen, sier Hamberg til DinSide.

TAKSJEKK: Det er viktig å sjekke taket og takrennen på høsten, hvis man vil unngå skader. Video: Fremtind / Pål Joakim Pollen / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Pass på dette

Ifølge Hamberg inngår vedlikehold av takrenner i vedlikeholdsplikten, og vannskader forårsaket av tette takrenner dekkes ofte ikke av forsikringsselskapene.

- I verste fall kan det koste deg mange hundre tusen kroner. Derfor anbefaler vi at du setter av en helg i slutten av oktober eller i starten av november til å tømme takrennene, sier Hamberg.

DinSide har tidligere vært i kontakt med Therese Nielsen, skadeforebygger hos Fremtind Forsikring, som uttalte sjansen for vannskader kan være stor hvis man ikke sjekker takrennene før vinteren.

- Tette takrenner vil for eksempel kunne føre til at vann samler seg opp og fryser i rørene. Det ødelegger ikke bare takrennene, men det kan også skape skader på kledningen på huset. Det er viktig at man sjekker takrennene for løv og gjørme. Ting i takrennen kan tette igjen nedløpsrøret, advarte Nielsen.

- Risikerer frostspreng

Hamberg oppfordrer også folk til å pakke bort utemøblene for å unngå unødvendig slitasje. Han mener også at man alltid bør vaske hagemøblene før de settes bort og gjøre det når det ikke er for kaldt i lufta.

- Særlig når det gjelder vann. Vann tar knekken på alt og du risikerer frostspreng. I ytterste konsekvens kan hagemøblene dine sprenge og sprekke opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer