Brannsikkerhet

Sjekk denne brannfella

Brannvesenet med klar beskjed etter dette.

TOK FYR: En stavmikser begynte å brenne på kjøkkenbenken. Nå har brannvesenet en klar beskjed. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
TOK FYR: En stavmikser begynte å brenne på kjøkkenbenken. Nå har brannvesenet en klar beskjed. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert

Brannvesenet er ofte ute og advarer folk om ulike brannfeller. Denne gangen er det Vestfold Interkommunale Brannvesen som advarer.

- Beboerne ble vekket og reddet av røykvarsler da en stavmikser begynte å brenne på kjøkkenbenken, sier brannmester Thomas Nordby i et Facebook-innlegg.

Var koblet til stikkontakten

- Stavmikseren ble brukt i går kveld, og støpselet ble stående i kontakten. Av en eller annen grunn har mikseren begynt å brenne. Heldigvis hadde familien en fungerende røykvarsler som pep, og det gjorde også familiens hund, forteller Nordby videre.

Ifølge brannvesenet bråvåknet familien og oppdaget at det var åpne flammer på kjøkkenet. Brannen ble slukket før brannvesenet kom med et brannslokningsapparat med pulver.

Klar beskjed

«Det kan for oss se ut til at særlig produkter som hårfønere, stavmiksere, brødristere, strykejern osv. er oftere utsatt for branntilløp. Brannene oppstår gjerne av kortslutning, eller lysbue på ledningen, men selvsagt forekommer det også teknisk feil på produktet. Ledningen på flere av de nevnte produkter vris og vendes, over tid kan det føre til brudd eller feil» skriver de videre i Facebook-innlegget.

Derfor er det tryggest å trekke ut støpselet. Det gjelder alle elektriske apparater som ikke er i bruk.

Det er ikke første gang DinSide skriver om at man bør trekke ut støpselet når produktet ikke er i bruk.

I vår skrev DinSide om en lader som hadde svimerker i ledningen, i tillegg hadde den høy varme. Dette skjedde mens laderen var koblet i stikkontakten.

Ved et annet tilfelle tidligere i år advarte Frende forsikring etter en mobiltelefon eksploderte under lading. I en undersøkelse forsikringsselskapet hadde utført har over halvparten av alle nordmenn mobilen til lading på soverommet om natta.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer