Sjekk det fjellanlegget!

Her er det langt mellom laftehytter og furupanel ...

Sjekk det fjellanlegget!
Publisert
Sist oppdatert

Det fantastiske ferieanlegget, Rak Jebel Al Jais Mountain Resort, er planlagt i fjellene i området Ras al-Khaimah i De forente arabiske emirater. Anlegget er designet av Office for Metropolitan Architecture (OMA), og som du kan se av bildene i bildeserien lenger ned på siden, er det planlagt et ganske fantastisk og annerledes fjellresort, i alle fall i arkitektoniske henseender.

Dyrest i verden

Bo i demningen?

Fjellanlegget vil etter planen omfatte hoteller, boliger, butikker, restauranter, kontorer, et konferansesenter og utstillingshaller. Besøkende vil kunne forflytte seg mellom de forskjellige delene av området ved hjelp av taubaner og heiser. Du vil også kunne fryde deg (skrekkblandet) av å bo i en demning, eller glede deg over hagene og bassengene på hustakene i den ellers karrige fjellsiden.

Verdens høyeste bygning er ferdigstilt

Inngrep

Det luftige prosjektet føyer seg inn i rekken med liknende eksentriske byggeprosjekter i denne regionen. Sett i lys av hvilke enorme prosjekter som allerede er bygget eller er under konstruksjon i dette området, tviler vi ikke på at entreprenørene mener alvor. Spørsmålet i disse finanskrisetider, blir hvorvidt dette kommer til å realiseres nå, eller om det blir lagt på is - i likhet med veldig mange andre eksentriske prosjekter både i ørkenområdene rundt Persiabukta og andre steder i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer