Sjekk det nå!

Forsikringsselskap med klar oppfordring.

SJEKK: Sigmund Clementz i If er bekymret for at mange lever i falsk trygghet og tror at røykvarslerne er i skjønneste orden. Foto: NTB
SJEKK: Sigmund Clementz i If er bekymret for at mange lever i falsk trygghet og tror at røykvarslerne er i skjønneste orden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er forsikringsselskapet If som ber alle om å sjekke røykvarslerne sine nå etter ferien.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz mener det er for sjelden å bare teste dem på Røkvarslerens dag, som er 1. desember.

Batterier kan slutte å fungere i ferietiden, og varselsignalene kan ta slutt fordi folk har vært borte i flere uker, påpeker forsikringsselskapet.

Vet du egentlig hvor mye vann som må til for å slukke en engangsgrill? Det er nok mer enn du tror. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- I utgangspunktet varsler røykvarslerne om behov for batteribytte lenge. Men for å være på den sikre siden bør du likevel alltid bruke testknappen på røykvarslerne når du et par-tre uker borte fra hjemmet, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Det er også lurt å sjekke om røykvarslerne dine har batteripute. Dette fordi varslere som mangler denne har blitt varme og kortsluttet.

Det er også slik at røykvarslere «går ut på dato». Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at man bytter til nye røykvarslere hvert 8–10 år.

- Under røykvarsleren skal det stå når den er produsert. Mange produsenter opplyser også når den skal kastes og erstattes med ny. Da står også det under røykvarsleren, har avdelingsleder Anders Leonhard Blakseth i DSB tidligere forklart til DinSide.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer