Sjekk det!

Brannvesenet med oppfordring.

SKUMMELT: Beboer kontaktet brannvesenet da det lukta røyk i kjelleren. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
SKUMMELT: Beboer kontaktet brannvesenet da det lukta røyk i kjelleren. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange potensielle brannfeller rundt om i norske hjem, og nå kommer Vestfold Interkomunnale Brannvesen (VIB) med en ny bønn etter at det oppsto røykutvikling i en kjeller i Tønsberg denne uka.

- Det har vært brann i stikkontakt på murvegg i en vaskekjeller. Beboeren har vært flink, ringer til 110 når hun går ned i kjelleren da hun merker at det lukter røyk. Vi får kjapt kontroll på stedet, rapporterer brannmester Steinar Holm på etatens Facebook-side.

De påpeker at det ikke alltid er lett for beboere å avdekke feil på det elektriske anlegget, noe som kan føre til brann Dermed kommer de med en bønn.

- LUKK DØREN: Dette er forskjellen på å sove med døren lukket (til venstre) og åpen (til høyre), dersom det skulle begynne å brenne. Det amerikanske brannforskningsinstituttet UL FSRI råder folk til å lukke døren til soverommet før man sovner. Rådet bygger på 10 års forskning ved instituttet, og som de hevder kan være forskjellen på liv eller død i en boligbrann. Video: «Close before You doze», gjengitt med tillatelse fra UL Firefighter Safety Research Institute (FSRI). Vis mer

- Derfor anbefaler VIB alle å få sertifisert elektriker til å kontrollere det elektriske anlegget i boliger hvert 8.-10. år, oppfordrer de.

Vestfold Interkommunale Brannvesen har også ved flere anledninger bedt folk sørge for å ha fungerende røykvarslere i hus. Senest i forrige uke da de rykket ut etter røykutvikling i en termostat.

- Vi ser jo hvilke potensial mange av brannene kunne hatt. Liv kunne gått tapt, har informasjonsrådgiver Arnt E. Folvik i VIB sagt til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer