Ny boliglov 2022

Sjekk dette ekstra grundig på visning

Selv om kravene til boligselgerne og tilstandsrapportene er skjerpet, bør du ikke droppe visningen.

DET VIKTIGSTE ROMMET: Badet er fortsatt ett av de viktigste sjekkpunktene på boligvisning, for badet er dyrt å pusse opp. Foto: Shutterstock
DET VIKTIGSTE ROMMET: Badet er fortsatt ett av de viktigste sjekkpunktene på boligvisning, for badet er dyrt å pusse opp. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar 2022 trådte ny boliglov i kraft, og forskriften som fulgte med loven krever mer omfattende tilstandsrapporter. I tillegg stiller loven strengere krav til selgers opplysningsplikt.

Det er imidlertid én av mytene at den nye boligloven tar alt ansvar fra kjøpers skuldre.

Når selgeren har dokumentert boligen grundig, har nemlig hun/han gjort jobben sin. Deretter er det kjøpers ansvar å sette seg inn i dokumentasjonen, blant annet tilstandsrapporten som har tydeligere opplysninger enn tidligere om feil, årsakene til disse og kostnadene for utbedring.

Og visningen er fortsatt et svært viktig ledd i kjøpsprosessen.

- Kan utelukke visninger

- Grunnlaget for et vellykket boligkjøp, legges allerede før visningen: Vårt viktigste og beste råd er å lese tilstandsrapporten og salgsdokumentasjonen nøye, sier administrerende direktør Daniel Helgesen i bransjeorganisasjonen Norsk Takst til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer