Kjøpe bolig:

Sjekk dette før du flytter til ny kommune

Eiendomsgebyr og avgifter kan betyr mange tusen i ekstrakostnader hvis du velger «feil» kommune.

HØYE AVGIFTER: Hvor mye man betaler i blant annet kommunale avgifter, varierer veldig mellom kommunene. Foto: NTB Scanpix
HØYE AVGIFTER: Hvor mye man betaler i blant annet kommunale avgifter, varierer veldig mellom kommunene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du på boligjakt og usikker på hvilken kommune du skal flytte til, er det flere aspekter du bør ta med i betraktningen i tillegg til hvilken bolig du liker best.

Alt fra gebyrer og avgifter til barnehagedekning og standarden på skolene bør du undersøke før du bestemmer deg.

Ikke minst når det gjelder det økonomiske kan forskjellene i valget mellom en kommune til en annen utgjøre enorme forskjeller.

Tenk på dette før du flytter

Vi har bedt Forbrukerrådet gi noen gode råd til deg som ønsker å flytte til ny kommune, og kanskje ikke helt har landet på hvor du skal bosette deg. Vi har også laget en sjekkliste til deg, som du finner lenger ned i saken.

Forbrukerrådets generelle anbefaling er å sjekke hva du må betale for de tjenestene du trenger og å finne ut mest mulig om dem.

De påpeker at ved å se over sin egen livssituasjon, vet man noe om hvilke kommunale tjenester man har og vil få behov for.

Huseiernes landsforbund trekker frem det økonomiske aspektet ved å flytte til en ny kommune, og gir følgende råd:

- Det er lurt å sjekke kostnadene ved å bo i den enkelte kommunen. Videre bør man sjekke planene i kommunen for hva de har tenkt å gjøre fremover. Vil eiendomsskatten gå opp? Blir kommunale avgifter bli satt opp? sier Carsten Henrik Pihl i Huseierne til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer