Gass, grill og sikkerhet:

Sjekk dette!

Skal du grille i påska er det viktig å orientere seg om regler og råd rundt propan. Vi har spurt ekspertene!

PASS PÅ: Dersom slangen til gassflaska ser slik ut, må du unngå å ta den i bruk før en ny er på plass. Foto:
PASS PÅ: Dersom slangen til gassflaska ser slik ut, må du unngå å ta den i bruk før en ny er på plass. Foto: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har tenkt til å grille litt i påska, bør du lese godt gjennom propanvettreglene.

Hvert år fører grilling til både branner og personskader. Oppfordringen fra Brannvernforeningen er å være oppmerksom og til stede under grillingen, og gjøre en nødvendig kontroll av utstyret, før man tar det i bruk.

– Den vanligste feilen eller det folk kjenner seg mest igjen i er nok at det blir for mye gass i grillen før det antenner. Det kan føre til at man får en bølge av flamme mot seg når man antenner grillen. Det kan både være skremmende og skadelig, forteller, Mari Bræin Faaberg, avdelingsleder samfunnsansvar for Norsk brannvernforening.

Hun forteller at andre vanlige feil er å plassere grillen for nærme brennbart materiale, og å glemme å sjekke at utstyret er i orden før det tas i bruk.

– Det er nok lett å droppe utstyrskontroll av grillen når den tas i bruk for sesongen, men ved en enkel sjekk kan man grille trygt. Det er svært usannsynlig at en propanflaske eksploderer, men en lekkasje fra slangen er ofte hovedproblemet. Lekkasje kan komme som følge av enten feil montering, morkne slanger eller dårlige regulatorer, sier Faaberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.