Dersom du har tenkt til å grille litt i påska, bør du lese godt gjennom propanvettreglene.
Hvert år fører grilling til både branner og personskader. Oppfordringen fra Brannvernforeningen er å være oppmerksom og til stede under grillingen, og gjøre en nødvendig kontroll av utstyret, før man tar det i bruk.
– Den vanligste feilen eller det folk kjenner seg mest igjen i er nok at det blir for mye gass i grillen før det antenner. Det kan føre til at man får en bølge av flamme mot seg når man antenner grillen. Det kan både være skremmende og skadelig, forteller, Mari Bræin Faaberg, avdelingsleder samfunnsansvar for Norsk brannvernforening.
Hun forteller at andre vanlige feil er å plassere grillen for nærme brennbart materiale, og å glemme å sjekke at utstyret er i orden før det tas i bruk.
– Det er nok lett å droppe utstyrskontroll av grillen når den tas i bruk for sesongen, men ved en enkel sjekk kan man grille trygt. Det er svært usannsynlig at en propanflaske eksploderer, men en lekkasje fra slangen er ofte hovedproblemet. Lekkasje kan komme som følge av enten feil montering, morkne slanger eller dårlige regulatorer, sier Faaberg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger