Sjekk gassgrillen

Etter en lang vinter bør du ta et par forholdsregler før du fyrer opp gassgrillen.

Publisert
Sist oppdatert

Store deler av det sørlige Norge har fått oppleve nydelig og varmt forsommervær de siste dagene, og det rykker i grillmusklene.

Gass, kull eller elektrisk?

Før du fyrer opp gassgrillen bør du imidlertid sjekke at alt er som det skal.

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) anbefaler at man kontrollerer at alle slanger og koblinger er tette, og rengjør brenneren godt før du innvier grillsesongen.

Det er ikke bare for syns (eller hygienens) skyld du bør rengjøre grillen godt før sesongen. Det blir ofte mye fettsøl på en grill, og fett brenner som kjent godt, dersom det skulle ta fyr.

- Fettoppsamleren under selve grillen er veldig viktig å rengjøre. Der kan det lett skje noe, for eksempel ved at man man kan få en overoppheting, sier Ørjan Svendsen, overingeniør i DSB til DinSide.no.

- Tatt i betraktning alle de grillene som finnes i dag, er det heldigvis veldig få ulykker, legger han til.

Les også: Er du forsikret i hagen?

Enkel sjekk:

For å sjekke at alle slanger og koblinger er tette kan man påføre en spesiell type spray som vil begynne å boble dersom det er lekkasje. Slangene som brukes på gassgrill er svake punkt og bør sjekkes jevnlig, gjerne gjennom hele sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer