Sjekk gassgrillen

Etter en lang vinter bør du ta et par forholdsregler før du fyrer opp gassgrillen.

Publisert
Sist oppdatert
Riktig bruk og godt vedlikehold må til for å unngå uhell med gassgrillen.


Store deler av det sørlige Norge har fått oppleve nydelig og varmt forsommervær de siste dagene, og det rykker i grillmusklene.

Gass, kull eller elektrisk?

Før du fyrer opp gassgrillen bør du imidlertid sjekke at alt er som det skal.

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) anbefaler at man kontrollerer at alle slanger og koblinger er tette, og rengjør brenneren godt før du innvier grillsesongen.

Du bør sjekke at tilkoblingen er helt tett når du skifter flaske. Illustrasjonsfoto: DSB
Du bør sjekke at tilkoblingen er helt tett når du skifter flaske. Illustrasjonsfoto: DSB Vis mer


Det er ikke bare for syns (eller hygienens) skyld du bør rengjøre grillen godt før sesongen. Det blir ofte mye fettsøl på en grill, og fett brenner som kjent godt, dersom det skulle ta fyr.

- Fettoppsamleren under selve grillen er veldig viktig å rengjøre. Der kan det lett skje noe, for eksempel ved at man man kan få en overoppheting, sier Ørjan Svendsen, overingeniør i DSB til DinSide.no.

- Tatt i betraktning alle de grillene som finnes i dag, er det heldigvis veldig få ulykker, legger han til.

Les også: Er du forsikret i hagen?

Enkel sjekk:

For å sjekke at alle slanger og koblinger er tette kan man påføre en spesiell type spray som vil begynne å boble dersom det er lekkasje. Slangene som brukes på gassgrill er svake punkt og bør sjekkes jevnlig, gjerne gjennom hele sesongen.

Lekkasjespray fås kjøpt i velassorterte jernvare- eller byggevarehus og koster fra rundt 50 kroner. Tips: En rimeligere variant er å bruke såpevann - Zalo, eller andre typer såpe som lett skummer, egner seg best.

Oppdager du noe feil, eller er du i det minste tvil, bør du ikke bruke grillen før du har fått rettet opp feilen, eller byttet ut delen.

Når det skiftes flaske, skal tilkoblingens gasstetthet kontrolleres nøye. Sørg i den sammenheng for at regulatoren er korrekt montert og fastlåst på flasken før ventilen åpnes.

Mer grillstoff fra DinSideVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer