Klar grill til påske?

Sjekk grillen for «ubudne gjester»

Det er seks ting du bør sjekke på gassgrillen før du fyrer opp for sesongen.

GRILL: Endelig sommer! For mange er det også grill-sesong, og da er det lurt å styre unna disse tabbene. Reporter: Ingebjørg Iversen. Musikk: Epidemic Sound. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det er full vår eller full vinter der du er, kan det kanskje friste med pølser, burgere eller påskelam på grillen.

Men det er flere ting du bør sjekke før du fyrer opp gassgrillen for sesongen. Og en av dem er å se etter «ubudne gjester».

1: Se etter «ubudne gjester»

Her snakker vi verken om svigermor eller den kranglete naboen. Dette handler om insekter og edderkopper. For visste du at de kanskje er mer glad i gassgrillen din enn deg?

- Uansett om man sjekket og rengjorde gassgrillen før den ble satt bort i fjor, er det lurt å se etter spindelvev i innsuget av luft til brenneren. Edderkopper tiltrekkes av luktstoffene som er tilsatt gassen og kan tette til for gass og lufttilførsel, advarer avdelingsdirektør Johan Marius Ly i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

2: Sjekk brennerne

Ly oppfordrer også til å sjekke brennerne, altså rørene inne i grillen.

De må sjekkes så de har åpne hull for gassen.

Der kan det ha samlet seg både fett og skitt - men også der kan de ubudne gjestene nevnt i punktet ovenfor ha samlet seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.