Vårsjekk av sopp og råte

Sjekk huset for sopp og råte nå

Har du sjekket huset for sopp og råte? Her er noen tips til hvordan du kan oppdage det.

SOPP I HUSET: Det er viktig å gjøre en vårsjekk av hus og hytte. Da kan man oppdage sopp og råte etter en fuktig vinter. Foto: Fremtind
SOPP I HUSET: Det er viktig å gjøre en vårsjekk av hus og hytte. Da kan man oppdage sopp og råte etter en fuktig vinter. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjekker du huset eller hytta for sopp og råte ofte? Nå er tiden inne for å ta vårsjekken, skriver Fremtind i en pressemelding.

Hus og hytter representerer store verdier for de fleste. Derfor er det smart for husets levetid, lommeboken og livskvaliteten din å ta en grundig vårsjekk. Jo før du oppdager og tar tak i forhold som må utbedres - desto lavere blir skadeomfanget og kostnadene.

Skadeforebygger i Fremtind, Therese Nielsen, forteller at du bør ha samme forhold til huset som du har til bilen din.

- Vi vasker bilen, setter den på service og tar EU-kontroll. Slik oppdager og unngår vi skader tidlig.

Mange skader

Siden 2019 har Fremtind registrert 1837 skadesaker og utbetalt over 20 millioner kroner på grunn av sopp og råte, forteller Nielsen.

-Mange av skadene kommer av at vann trenger inn i bygningen utenfra, og en del oppstår på grunn av kondens eller lekkasjer.

-Et fuktig klima med mye nedbør vil også gi flere skader. Sopp og råte elsker fuktighet, og dersom du får en vannskade som ikke håndteres og saneres ordentlig vil soppen kunne få fotfeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.