Sjekk husforsikringen din

Er du dekket ved råteskader eller skadedyrangrep?

Sopp og råteangrep er ikke dekket av alle forsikringer. Får du hjelp om boligen din blir skadet, eller må du ordne opp i skadene på egen hånd? Foto: Rekkehus
Sopp og råteangrep er ikke dekket av alle forsikringer. Får du hjelp om boligen din blir skadet, eller må du ordne opp i skadene på egen hånd? Foto: Rekkehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som boligeier er det to typer forsikring du må forholde deg til: Innboforsikring og villa- eller husforsikring. Dette sikrer deg ved innbrudd eller dersom boligen brenner ned - men vet du egentlig hvor godt du er dekket?

– Det er mange som er underforsikret. Folk er usikker på vilkårene i egen forsikring, men det står enda verre til med kunnskapen om vilkårene i fellesforsikringer i for eksempel sameie. Mange slike fellesforsikringer har ikke dekninger for skadedyr, og da må man tegne tilleggsforsikring, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til DinSide.

Ifølge Norsk Hussoppforsikring er under 20 prosent av norske huseiere i dag forsikret mot råtesopp og insektsskader. Slike skader kan være svært kostbare å utbedre, men enda verre: det kan gå utover inneklima og helsen om du ikke får rettet opp i dem.

>> Veggedyr - de aller dyreste skadedyrene

Sjekk hva som er dekket

De aller fleste forsikringsselskap tilbyr husforsikring med ulike graderinger. Dette kalles gjerne pluss, ekstra, best, og så videre. Men ifølge Korsberg Dalsbø er det mange som ikke er klar over hva som er dekket av forsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer