Sjekk hvor stort boligprisfall du tåler

Vår smarte kalkulator hjelper deg å finne din smertegrense.

BOLIGPRISENE Sjekk hvor stort prisfall du tåler. Foto: Per Ervland
BOLIGPRISENE Sjekk hvor stort prisfall du tåler. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Boligmarkedet er i ferd med å gå på en smell. - Tror ikke lenger på prisfest. - OECD spår norsk boligsprekk. - Boligprisene vil stige

Alt dette er nettavisoverskrifter fra de siste par ukene. Og når ekspertene er så uenige er det sannelig ikke så lett å vite hva en skal tro. Prisfall eller ei, det er smart å ha oversikten. Og det er slettes ikke sikkert du trenger å engste deg for et prisfall.

Vår smarte boligprisfallkalkulator hjelper deg å finne smertegrensen - hvor stort boligprisfall som må til før du har negativ boligverdi.

Sjekk når du er insolvent

Kalkulatoren er fryktelig mye enklere enn den ser ut. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut hvor mye boligen din er verdt, og hvor stort lån du har. Trykk "Beregn" og voilà: kalkulatoren viser hvor mye boligprisene må falle før du er insolvent.

For eksempel: Er boligen din verdt cirka 2,7 millioner kroner, og du har 1,8 millioner i lån, må boligprisene falle hele 33 prosent før du har mistet boligkapitalen. Er boligen verdt fem millioner og du har 4,2 millioner i lån, kan prisene falle med 16 prosent før du har tapt kapitalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer