Sjekk naboene før du kjøper

En dansk eiendomsmeglerkjede gjør det mulig for boligkjøpere å finne ut hvor gamle naboene er.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge fpn.dk tilbyr den danske eiendomsmeglerkjeden Home en tjeneste litt utenom det vanlige.

Hvem er naboen?

De gjør det mulig for danske boligkjøpere å danne seg et inntrykk av naboenes alder, familiesammensetning og inntekter før de signerer.

- Vi vet at dette er noe som kundene legger vekt på. Boligkjøperne vil, utover å finne et riktig hus, også gjerne kunne føle seg hjemme i et område. Dette er et lite kikk over hekken, forteller informasjons-medarbeider Henrik Hauthorn Jensen, Home, til fpn.dk.

Beskrivelsene av områder er bearbeidet av meglerkjeden, men er basert på materiale analysefirmaet Geomatic har innhentet fra Danmarks Statistikk, TNS Gallup og Experian, - opprinnelig med tanke på bruk i markedsføringskampanjer.

Danmark er nå delt inn i 32 ulike områdeprofiler, og disse bygger på statistiske data fra 400 husstander i nærområdet, eller på data i et område på 100x100 meter.

Beskrivelsen av en leilighet på Nordre Fasanvei på Frederiksberg lyder omtrent slik: "Her er du i et nabolag der de fleste lever en stor del av livet sitt utenfor hjemmet. Nabolaget er dominert av det som kan kalles karrierestartere, blant annet studenter og yngre kandidater på vei mot en mellomlang eller lang høyere utdannelse."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer