Sjekk om flatskjermen passer

Liten leilighet? Nå kan du sjekke om flatskjermen passer på stueveggen, og alt du trenger er en smarttelefon.

Slik ville det sannsynligvis sett ut om vi var så dumme at vi hang opp en 70-tommers TV rett over treseteren vi har stående på roterommet. Foto: Produsenten/Gaute Beckett Holmslet
Slik ville det sannsynligvis sett ut om vi var så dumme at vi hang opp en 70-tommers TV rett over treseteren vi har stående på roterommet. Foto: Produsenten/Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du usikker på om du har plass til 70-tommeren du siklet over på butikken? Noen velger kanskje å ta et bilde av TV-en på butikken, men det hjelper lite når du kommer hjem og skal prøve å se for deg størrelsen når den kommer opp på veggen.

Vi har tidligere skrevet om Panasonics app, som ved hjelp av augmented reality viser deg hvordan TV-en vil se ut på veggen.

Nå kan du dobbeltsjekke, med Sharps nye app.

Opptil 90 tommer

I appen kan du prøve Sharps TV-er fra 50 tommer og helt opp til 90 tommer. Vurderer du den sistnevnte er appen nærmest obligatorisk før du signerer kjøpskontrakten.

90 tommer er nemlig svært, for ikke å si gigantisk.

Ifølge Sharp vil en 90-tommer være like stor som treseteren vi har stående på redaksjonens roterom. Sånt er greit å vite før man legger tusenlappene på bordet.
Ifølge Sharp vil en 90-tommer være like stor som treseteren vi har stående på redaksjonens roterom. Sånt er greit å vite før man legger tusenlappene på bordet. Vis mer


Som i Panasonics app må du også her skrive ut en markør, som du fester der du skal ha TV-en. Sharp har imidlertid gjort det litt enklere - du trenger bare én markør, uavhengig av om den skal klistres på vegg eller legges på TV-benk.

Istedet er det bordstativet som dikterer hvordan det ser ut på skjermen. Velger du med bordstativ forstår appen at markøren vil ligge på et bord, og skal du ha uten stativ regner den seg fram til at du sannsynligvis skal ha den på en vegg.

Fint for oss, og sikkert fint for regnskogen også.

Enkelt og greit

Når du har skrevet ut markøren er resten plankekjøring. Åpne appen, pek kameraet mot markøren og se TV-en slik den vil se ut (sånn cirka) i stuen.

Du kan velge mellom flere modeller, og det er forholdsvis lett å endre modell underveis, selv om vi synes Panasonic organiserte det mer oversiktelig.

Størrelsen på den virtuelle TV-skjermen regulerer du med pluss- og minus-ikonene på skjermen.

På høyre side av skjermen får du også opp en avstandsmåler som forteller deg om avstanden til TV-en er optimal eller ikke.

Til slutt kan du velge å ta en skjermdump.

Panasonic har et penere og mer brukervennlig grensesnitt i sin app. Foto: Produsenten
Panasonic har et penere og mer brukervennlig grensesnitt i sin app. Foto: Produsenten Vis mer


Taper kampen

Sharps app er forholdsvis enkel i bruk, men Panasonic har som sagt gjort det litt bedre i sin app. Vi mener Panasonic jevnt over er et bedre alternativ, og det er flere grunner til det:

  • Det er mer oversiktelig å velge TV-modell og størrelse i Panasonics app.
  • I Sharps app blir skjermdumpen lagret i stående format, og du må derfor rotere bildet i etterkant. Det er ikke tilfelle i Panasonics app.
  • Bildet lagres i høyere oppløsning i Panasonics app.
Er du likevel i tvil - last ned begge. De er gratis begge to.

Sharp iOS
Sharp Android
Panasonic iOS
Panasonic Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer