Sjekk opp leieboeren

Slik unngår du leieboeren fra helvete.

Du skal ikke bare tjene penger på leieboeren, du skal bo sammen med ham også. Foto: Colourbox.com
Du skal ikke bare tjene penger på leieboeren, du skal bo sammen med ham også. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å leie ut deler av boligen din, er en smart måte å spe på økonomien på. Men det kan også være en risikosport. For når du leier ut boligen din, inviterer du også noen til å bo nært innpå deg. Og hvem er det du skal bo sammen med?

Dette bør du sjekke

Ifølge Peter Batta, leder i Huseiernes Landsforbund, er det viktigste du gjør før du leier ut å sørge for at dere tegner en leiekontrakt.

- En god leiekontrakt er helt avgjørende, sier Batta til DinSide.

Hos DinSide Bolig kan du laste ned husleiekontrakt - helt gratis! Medlemmer av Huseiernes Landsforbund får gratis leiekontrakt fra dem. Det går også an å kjøpe til en billig penge.

Huseiernes Landsforbund har utarbeidet en tipunkts sjekkliste for deg som skal leie ut. I tillegg til kontrakt trekker Batta frem to andre punkter du ikke bør glemme.

- Det er viktig å be om depositum, for å sikre deg økonomisk, i tilfelle leietaker ikke betaler, sier Batta. Han anbefaler å be om minimum tre måneders depositum.

Kan leietaker betale?

Et alternativ for å finne ut om en potensiell leieboer er en god betaler, er å få utført en kredittsjekk. Ifølge Anders Leisner, advokat i Huseiernes Landsforbund, er det et par vilkår som må være oppfylt for at du som privatperson kan få utført en kredittsjekk på andre privatpersoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer