Sjekk prisen før du kjøper kaffemaskin

Kapselmaskiner er populære, men sjekk prisen før du kjøper.

SJEKK FØR KJØP: Du kan spare mange hundre kroner på å sjekke prisene på kaffemaskiner før du slår til. For eksempel på disse to fra Nespresso og Bosch. Foto: Per Ervland/Produsenten
SJEKK FØR KJØP: Du kan spare mange hundre kroner på å sjekke prisene på kaffemaskiner før du slår til. For eksempel på disse to fra Nespresso og Bosch. Foto: Per Ervland/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkenprodukter er noe av det elektronikkbransjen tjener mest på. Dette bytter vi ofte og gjerne, og vi kjøper dessuten gjerne tilbehør i de samme butikkene.

Produktene er ofte relativt kostbare, med høy avanse. Det betyr også at prisene kan variere stort. Vi har sjekket prisene på to kaffemaskiner, og differansene vi finner viser at tiden det tar å undersøke kan gi deg høy "timelønn".

Minimaskin i friske farger

Nespressos Pixie kommer i flere farger. Foto: NESPRESSO
Nespressos Pixie kommer i flere farger. Foto: NESPRESSO Vis mer


Nespresso har lenge ledet an som produsent av kapselkaffe-maskiner. Den minimale Pixie-modellen vil passe på de fleste kjøkken, og er ikke dyrere enn at den også for mange fungerer som en fin gave til noen i familien.

Ikke liten nok? WMD 1 veier 1,7 kilo og måler kun 17X17 cm

Vi har undersøkt prisene på Nespresso Pixie C60, og her varierer utsalgsprisen fra 995 kroner til 1.495 kroner. Hos Jernia og MPX.no får du den for 995. Henter du den i andre butikker enn i Sandefjord, betaler du 59 kroner for det hos Jernia. Handler du hos MPX koster det mellom 39 og 59 kroner å plukke den opp på et pickup-point. Hos Elkjøp betaler du 999 om du henter den i butikk.

I andre enden finner vi Lefdal Elektromarked, der en tilsvarende maskin koster 1.495 kroner om du henter den i butikk. Sendt hjem på døren koster frakt 129 kroner både hos Lefdal og Elkjøp.

Prisforskjell: 496 kroner

Når vasket du den sist? Også kapselmaskinen må renses

Julegavefavoritt

Tassimo fra Bosch blir utpekt som en av årets julegaver av bransjen. Foto: Per Ervland
Tassimo fra Bosch blir utpekt som en av årets julegaver av bransjen. Foto: Per Ervland Vis mer


I årets kåring av favorittjulegavene for 2011, vant Bosch Tassimo i kategorien for småelektrisk produkt.

Kapselkaffemaskinen fra Bosch har også vært på test i DinSide, og vi ble ikke like overbevist og endte til slutt opp på terningkast tre. På plussiden har vi notert at den har en gjennomtenkt miljøprofil, og at den har smarte funksjoner. På den andre siden er den både bråkete og søler en smule. Dessuten faller ikke kapslene helt i smak over hele linjen.

Lag jålekaffe selv, spar tusener

Men smaken kan jo variere, og dette blir nok uansett en storselger i butikkene. Prisen kan nemlig være ganske gunstig om du handler der det er billigst.

Vi har prissjekket modellbetegnelsen Bosch Tassimo TAS6515/TAS6517. Hos Netonnet selges den for 1.069 før frakt. Billigste frakt er servicepakke, der du henter på posten for 79 kroner. Cdon.com har maskinen til 1.079, i tillegg kommer frakt på 79 kroner.

Beveger vi oss over til den andre enden av prisskalaen treffer vi i dette tilfellet Expert og Euronics i utvalget vi har sjekket. Her må vi betale hele 1.799 kroner før frakt. Euronics krever i tillegg 120 kroner for å sende kaffemaskinen som servicepakke med posten. Hos Expert kan du hente den i butikk, eller du kan betale 63 kroner i frakt og hente hos posten.

Prisforskjell: 771 kroner

Vi har sjekket priser ved hjelp av prissammenligningstjenesten Prisjakt.no og nettbutikkenes egne nettsider. Prisene ble samlet inn 11.11. Vi tar forbehold om at disse kan endres, og at varer kan bli utsolgt.

Ikke bare maskinene som varierer i pris: Store prisforskjeller på kapslene, viser pristest fra 2010

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer