Sjekk støyen med iPhone

Skal du kjøpe en maskin eller en leilighet? Hva med støyen?

Dyrt verktøy
Dyrt verktøy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støy og ulyd er mer eller mindre plagsomt, avhengig av mange omstendigheter. Sammenhengen er viktig, om den innegår i noe trivelig eller ikke kan gjøre en verden av forskjell.

Støy kan være naturlig, for eksempel lyden fra en foss eller vindsus, eller den kan komme fra utstyr eller omstendigheter som mennesker har laget, som ulende vifter eller trafikkstøy.

Vanskelig å sammenligne

Vi vil helst slippe støy, og når det ikke er mulig vil vi ha den så lav og usjenerende som mulig. Men hvordan kan vi sammenligne?

Det er vanskelig å huske støy, både styrken og karakteren, derfor er det vanskelig å bestemme hva som er verst når det går tid imellom inntrykkene.

Det finnes hjelpemidler

Hvis det er et eller annet som kan analyseres og presenteres, så finnes det en app for det. Da snakker vi om småprogrammer for iPhone, som gjør den om til et måleinstrument.

AudioKit er et lite program som har fire forskjellige funksjoner: Spektrumanalysator, oscillloskop, lydtrykksmåler og signalgenerator. Av disse er det lydtrykksmåleren og spektrumanalysatoren som er nyttige når man skal måle støy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer