Sjekkliste for boligkjøp

Du skal på visning, og tror du har funnet drømmeboligen. Men har du egentlig det, eller er det den berømte katta i sekken? Ta med sjekklisten vår, og sørg for at du stiller de kritiske spørsmålene før du signerer kjøpsavtalen.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste som er på boligjakt vet hvor fort tingene kan gå. Drømmeboligen din er ikke bare drømmeboligen for deg, men også tre andre - og plutselig befinner du deg midt i en budrunde. Tingene kan gå raskere enn du ønsker, og derfor kan det være lurt å forsøke å holde tungen rett i munnen.

Sjekklisten for boligkjøp kan hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene - som ofte glemmes. Trykk her for å se hele listen.

Sjekklisten tar ikke for seg de rent tekniske forholdene vedrørende en bolig - altså om taket og veggene holder ute vann og vind, om toalettet fungerer og om el-installasjonene er gjort forskriftsmessig. Dette er vanligvis ting som blir tatt opp i en takst- og tilstandsrapport.

Listig med listen

Du trenger selvsagt ikke å stille alle spørsmålene på listen, men den kan likevel gi deg en idé om hvilke spørsmål du bør stille. For eksempel hvorfor selgeren flytter, om naboene er hyggelige, hvor barna går i barnehage og om det er mulig å få bredbånd på adressen.

Enkelte ting vil det selvsagt være vanskelig å få et konkret og ærlig svar på. For eksempel hvis det herjer en bitter strid med nærmeste nabo - men uansett vil du få muligheten til å se selgerens reaksjon når du stiller kritiske spørsmål (rød ansiktsfarge er et ganske sikkert tegn på at noe ikke er som det burde være).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.